Latvijas policija nemieros būtu gatava pielietot spēku jau no paša sākuma

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Atšķirībā no Lielbritānijas policijas, kura pirmajās nemiera dienās nelietojas spēku pret protestētājiem, Latvijas policija pēc 13.janvāra notikumu pieredzes ir noskaņota kareivīgāk, ja līdzīga situācija atgadītos Latvijā, svētdien LTV raidījumam «De facto» atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

«Tad noteikti šis pasākuma vadītājs būtu pieņēmis lēmumu pielietot spēku jau no paša sākuma,» raidījumam atzina Valsts policijas priekšnieks.

Ķuzis uzsvēra, ka tieši policijas rīcība ir tā, kas nosaka – būs vai nebūs turpinājums. Ja ir nepareiza policijas rīcība, ir upuri, tad ir ļoti liela iespējamība, ka šie masu nemieri var turpināties arī citur.

Ķuzis apgalvo, ka policija ir gatava masu nemieriem, ja tādi izceltos. Pēc 13.janvāra notikumiem policija ir nopietni pārvērtējusi savus taktiskos paņēmienus  un paļaujas ne tikai uz vienību, kas agrāk nesa «Alfas» vārdu, bet masu nekārtību apspiešanai apmācījusi vairāk policistu.

 Ķuzis skaidro, ka apmācīti esot praktiski 60% policistu: «Viņiem ir ekipējums, viņiem ir komandieri apmācīti. Šādās lietās ir nevis individuālā aizsardzība, bet kolektīvā – šeit jābūt cilvēkiem, kas dod komandas – ko darīt, kā darīt, kur iet. Ja mēs skatāmies individuāli – protams, ne jau visi ir izgājuši apmācību, bet tie cilvēki, kam būtu jāvada šīs lietas - ir kas varētu vadīt. Tas pēc būtības noticis pēc 13.janvāra».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu