Līgatnes lācis paslēpies; visticamāk, guļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Līgatnes dabas takās piektdien turpināsies mēģinājumi iemidzināt 18.augusta naktī no voljera izbēgušo lāci, un šim mērķim šodien tiks izmantotas efektīvākas zāles, aģentūrai LETA pastāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš.

Ceturtdien lācenei Madei vienu reizi tika iešautas miega zāles, taču tās neiedarbojās, un netika arī novērtos, ka lācene kļuvusi miegaināka.

Kā pastāstīja Auziņš, lācis pašlaik ieklīdis biezā eglājā, tādēļ cilvēki tam netuvojas, lai viņu neaizbiedētu.

Visticamāk, lācis pašlaik guļ, tādēļ tiek gaidīts, kad tas iznāks klajumā, kur atrodas barība. Ņemot vērā faktu, ka šāvienam jābūt no 15 līdz 20 metru attāluma, biezoknī lācim iešaut nav iespējams.

Notikuma vietā atrodas Dabas aizsardzības pārvaldes un Gaujas Nacionālā parka fonda darbinieki, kā arī veterinārie speciālisti, kuri gatavojas atkārtotai dzīvnieka iemidzināšanai un pārvešanai atpakaļ uz tā ilggadīgo mājvietu.

Lai arī ir zināma lāča atrašanās vieta, kamēr tas nav nogādāts atpakaļ voljerā, ieeja Līgatnes dabas taku zonā joprojām ir aizliegta. Kā stāsta Auziņš, šodien teritorijā vēlējušies iekļūt sēņotāji, kuri dzirdējuši, ka lācis notverts, taču tas neatbilst patiesībai.

Dabas taku darbinieki vēlas teritorijā saglabāt klusumu un mieru, lai lāci neuztrauktu un to izdotos pēc iespējas ātrāk nogādāt atpakaļ mītnē.

LETA jau ziņoja, ka vakar ap plkst.20 tika atrasts lācis, kas naktī uz ceturtdienu izbēga no Līgatnes dabas taku voljera.

Kā aģentūru LETA informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins, lācis tika atrasts pie kādām mājām našķojamies ar āboliem.

LETA jau ziņoja, ka lācis no voljera izmuka naktī uz 18.augustu, izrokot sev ceļu zem iežogojuma, kam sekoja dzīvnieka meklēšana un tuvējo māju iedzīvotāju informēšana.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, uzsvēra Līgatnes pašvaldībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu