Tripoles slimnīcā atrasti 80 pūstoši līķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kauju ielenktajā Tripoles slimnīcā piektdien atrasti aptuveni 80 pūstoši cilvēku līķi, ziņo AFP žurnālists.

Tomēr 17 pacienti tika atrasti dzīvi, tostarp arī kāds bērns, kurš bija iesprostots slimnīcā vairākas dienas, kamēr nemiernieku kaujinieki centās izsist no pozīcijām Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi lojālos spēkus Abu Slimas rajonā.

Jau ziņots, ka nemiernieki nedēļas nogalē iebruka Lībijas galvaspilsētā un līdz trešdienai bija pārņēmuši savā kontrolē lielāko daļu Tripoles.

Aktīvas cīņas norisinājās Kadafi Babalazizijas rezidencei tuvumā esošajā Abu Slimas rajonā, un Kadafi režīma snaiperi neļāva ievest slimnīcā nedz jaunus pacientus, nedz ļāva ieiet medicīnas darbiniekiem.

Dienām ejot, medicīniskās aprūpes trūkuma dēļ slimnīcā esošie pacienti sāka mirt.

Piektdienas rītā Sarkanā Krusta Starptautiskās komitejas komanda evakuēja no pamestās ēkas 17 vēl dzīvos pacientus.

Pūstošo līķu smakai pieņemoties spēkā, viņi bija gaidījuši uz palīdzību vairākas dienas.

Slimnīcas morgs bija pārpildīts, bet desmitiem mirušo joprojām gulēja savās palātās. Citi līķi bija novietoti pilsētas dārzā.

«Tā ir katastrofa. Slimnīcā nav vairs medikamentu, nav medicīniskā personāla. Viņi visi devās prom bailēs no snaiperiem,» atzīmēja kāds medicīnas students, kurš tagad pilda medmāsas pienākumus.

«Pēdējo dienu laikā Tripolē bijuši simtiem nāves gadījumu,» viņš piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu