Jēkabsone-Žogota par spēlēšanu izlasē un WNBA

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota portālam «Apollo» atzīst, ka gribētu vēl uzspēlēt gan Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), gan Latvijas izlasē.

Šovasar Anetei bija jāaizvada otrais līguma gads WNBA komandas Konektikutas «Sun» sastāvā, taču jau gada sākumā basketboliste paziņoja, ka vasarā uz ASV nedosies.

«Protams, priecīgi klubā par to nebija un treneris bija ļoti vīlies. Tomēr es ar aģentu jau laicīgi par to paziņojām,» stāsta Jēkabsone-Žogota. «Šis līguma gads pārceļas uz nākamo un man nebūs tiesību pāriet uz citu WNBA komandu. Es gan to nemaz negribētu, jo, lai gan pilsētā (komanda bāzējas Montvilā) ir diezgan garlaicīgi, basketbolam apstākļi ir lieliski.»

Anete atzīst, ka domu par WNBA nav atmetusi un labprāt vēlreiz izmēģinātu spēkus ASV basketbolā. «Gribētos tā kārtīgi nospēlēt vienu sezonu no pirmās līdz pēdējai spēlei. Kad aizbraucu, pirmā sezona pagāja, lai iejustos komandā un vidē, bet otro sezonu sabojāja ceļgala trauma.»

Kad jautāju par Latvijas izlasi, Anete no konkrētas atbildes izvairās. «Skatīšos. Gribētu jau vēl uzspēlēt izlasē, taču vadīšos pēc sajūtām, kādas būs pēc sezonas. Ja veselība būs kārtībā, tad... Katrā ziņā nevēlos neko solīt, lai pēc tam nebūtu pārmetumu

Šovasar no valstsvienības atvadījās ilggadējās līderes Gunta Baško un Ieva Kubliņa, kuru vietu nākotnē būs jāieņem jaunajām. «Jaunās nav sliktas, taču kaut kā neredzu viņām acīs to degsmi un gribēšanu sevi apliecināt. Varbūt vainīgi apstākļi, varbūt treneri...» piebilst Jēkabsone-Žogota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu