Būtiski samazinājies skolēnu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašlaik Valsts izglītības informatizācijas sistēmā (VIIS) izglītības iestādes ir ievadījušas informāciju par 217 271 skolēnu, kurš 2011.gada 1.septembrī sāka mācības kādā no Latvijas skolām, salīdzinājumam - pērn skolās mācījās 229 039 skolēni,  informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Tā kā skolas vēl turpina datu precizēšanu, galīgā informācija būs zināma tuvāko dienu laikā.
Pašlaik ir zināms, ka 1.klasē ir reģistrēti 19 500 skolēnu, taču dati vēl var mainīties, jo līdz šī gada 8.septembrim ir jāievada dati par tiem skolēniem, kuri mācās izglītības programmās ar padziļinātu mācību priekšmeta satura apguvi, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē deputātiem uzsvēra izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS).
Mācības 10.klasē šoruden sākuši 15 600 skolēnu.

Kā liecina IZM apkopotie statistikas dati, pagājušajā mācību gadā Latvijas vispārizglītojošajās skolās dienas programmās mācījās 216 307 skolēni un 12 732 skolēni vakara un neklātienes izglītības programmās, tajā skaitā 1.klasē - 20 273 skolēni, 10.klasē - 13 134 skolēni.
Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, aktuālās informācijas ievadīšana un apstiprināšana VIIS izglītības iestādēm un ievadīto datu pārbaude un apstiprināšana pašvaldībām bija jānodrošina līdz 5.septembrim, savukārt izglītības iestādēm, kuras īsteno izglītības programmas ar padziļinātu mācību priekšmetu apguvi, datu ievadīšana un apstiprināšana sistēmā ir jānodrošina līdz 8.septembrim.

No 2011.gada 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu un aprēķina metodika nav mainīta. Dotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Runājot par profesionālo izglītību, ministrs uzsvēra, ka arī šogad skolēnu interese par profesionālo izglītību ir bijusi augsta un profesionālajām skolām ir izdevies nokomplektēt 368 grupas, kas, salīdzinot ar pagājušo mācību gadu, ir par 19 grupām vairāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu