Štrausa-Kāna advokāti Ņujorkas civilprasībā lūdz vairāk laika

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora Dominika Štrausa-Kāna advokāti lūguši, lai viņiem atvēl vairāk laika aizstāvības sagatavošanai civillietā, kas tiesā Ņujorkā uzsākta pēc Štrausu-Kānu dzimumnoziegumos apsūdzējušās Manhetenas viesnīcas istabenes prasības, trešdien apliecināja tiesnesis.

«Viņi ir nosūtījuši lūgumu un pieprasījuši vairāk laika. Es nākamās nedēļas sākumā izdošu rīkojumu,» sacīja šīs lietas tiesnesis Duglass Makeons.

Viesnīcas istabenes Nafisatu Dialo advokāti vēl nav izteikušies par aizstāvības lūgumu, sacīja tiesnesis.

Ņujorkas štata varasiestādes 14.maijā uzsāka krimināllietu pret Štrausu Kānu, pamatojoties Dialo liecībās, kas SVF vadītāju apsūdzēja seksuāla rakstura uzbrukumā un izvarošanas mēģinājumā. Viņš tika arestēts un kādu laiku pavadīja apcietinājumā, bet pēc tam - mājas arestā. Pastāvot šaubām par apsūdzību ticamību, Ņujorkas tiesa pēc prokuratūras lūguma tās 23.augustā atcēla. Starplaikā Štrauss-Kāns no SVF izpilddirektora amata bija atkāpies.

Tomēr Dialo uztur apsūdzības spēkā un pret Štrausu-Kānu ir iesniegusi civilprasību, par «sadistisko uzbrukumu» pieprasot kompensāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu