Laikraksts: līdz «Jak-42» traģēdijai noveda banālākā pilotu kļūda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Iemesls, kādēļ pagājušajā nedēļā notika lidmašīnas katastrofa pie Jaroslavļas, kurā gāja bojā «Lokomotiv» komanda, ir banāla pilotu kļūda, vēstī kaimiņzemes laikraksts «Moskovskij komsomoļec».

Laikrakstam izmeklēšanai tuvu stāvoša persona atklāja, ka lidmašīna ieskrējās ar neatslēgtu stāvbremzi.

Izdevuma rīcībā ir ziņas, ka izmeklēšanā jau konstatēts, ka lidmašīna ieskrējienu sākusi ar neatslēgtu stāvbremzi. Šī ierīce, kas ir analoga rokas bremzei automašīnā, un tiek izmantota vienīgi lidmašīnas stāvēšanas brīdī.

Dzinēju jauda bija pietiekama, lai lidmašīna izkustētos no vietas arī ar ieslēgtu stāvbremzi un nobrauktu vajadzīgo posmu pa skrejceļu, tomēr neatslēgtās stāvbremzes dēļ bija problemātiski sasniegt pacelšanās ātrumu.

Tiek ziņots, ka «melno kastu» ieraksts arī liecina, ka pirmais pilots Andrejs Solomencevs pirms lidojuma lūdzis otru pilotu Igoru Ževelovu veikt pacelšanos, sakot, ka viņš slikti jūtās. Stāvbremzi vajadzēja atslēgt tieši lidmašīnas komandierim.

Iespējams, ka kļūdu piloti tomēr pamanīja, tomēr tas noticis par vēlu. Nav arī skaidrs, kāpēc tie tomēr nemēģināja nobremzēt, bet gan turpināja spītīgi pacelties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu