Štrauss-Kāns atzinis, ka uzmācies žurnālistei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns atzinis policijai, ka 2003.gadā uzmācies žurnālistei Tristanai Banonai, taču noliedzis, ka būtu mēģinājis jauno sievieti izvarot, piektdien ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

62 gadus vecais politiķis šomēnes atgriezās dzimtenē no ASV, kur viņam bija izvirzītās apsūdzības viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā, taču vēlāk, kā jau ziņots, tiesa šīs apsūdzības atcēla.

Otrdien Štrausu-Kānu nopratināja Francijas policija saistībā ar 32 gadus vecās Banonas apsūdzībām izvarošanas mēģinājumā.

Kā stāstīja aģentūras AFP avots, politiķis noliedzis, ka būtu mēģinājis Banonu izvarot, taču «atzina, ka viņai uzmācies, plašāk par šo uzmākšanos gan neko neatklājot».

Tikmēr tīmekļa medijs «lexpress.fr» vēsta - Štrauss-Kāns atzinis, ka centies noskūpstīt jauno sievieti, taču viņa tam pretojusies un politiķis neesot uz to uzstājis.

Pati Banona apgalvo, ka Štrauss-Kāns viņu 2003.gadā uzaicinājis uz savu dzīvokli, lai tur sniegtu interviju. Kad žurnāliste ieradusies, viņš tai «meties virsū kā šimpanze riesta laikā», piespiedis viņu pie zemes un centies novilkt viņas bikses. Jaunā sieviete arī stāsta, ka izmisīgi pretojusies, un, lai izbēgtu no Štrausa-Kāna, viņai nācies pielietot fizisku spēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu