Par nepilngadīgas meitenes vairākkārtēju izvarošanu vīrieti ASV soda ar fizisku kastrāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Luiziānas štatā 54 gadus vecajam Glenam Salivanam par vairākkārtēju 14 gadus vecas meitenes izvarošanu piespriests 50 gadu cietumsods un fiziska kastrācija jeb sēklinieku amputācija, vēsta "People", atsaucoties uz apgabala prokuroru Skotu Periljū.

17. aprīlī Salivans atzina savu vainu četrās apsūdzībās par otrās pakāpes izvarošanu.

22. aprīlī tiesnesis Viljams Daiks piesprieda Salivanam 50 gadu cietumsodu un uzdeva vīrieti izkastrēt. Tā bija daļa no viņa vienošanās ar prokuroriem, teikts Periljū paziņojumā.

"Šķiet, iepriekš esam izdevuši trīs rīkojumus veikt ķīmisko kastrāciju, taču, cik man zināms, šī ir pirmā fiziskā kastrācija," apgabala prokurora palīgs Breds Kascio norādīja "WBRZ".

"Mūsu ieskatā, šī bija pietiekami spēcīga un smaga lieta, kas pieprasa attiecīgas sekas," turpina Kascio.

Viņš vēlāk piebilda: "Seksuāla rakstura noziegumi pret nepilngadīgajiem ir visļaunprātīgākie noziegumi, kurus mēs tiesājam.

Es plānoju izmantot visus risinājumus, ko likumdevējs ir gatavs mums dot, tostarp fizisku kastrāciju, lai nodrošinātu taisnīgumu mūsu kopienas bērniem." 

Lieta pret Salivanu tika ierosināta 2022. gada jūlijā pēc tam, kad kāda jauna sieviete vērsās pie likumsargiem ar apsūdzībām, ka Salivans viņu 14 gadu vecumā vairākas reizes izvarojis.

Seksuālo noziegumu rezultātā meitenei iestājās grūtniecība.

"Izmeklēšanas gaitā tika ierosināta DNS pārbaude, kas apstiprināja, ka Salivans meiteni apaugļojis," vēstīts likumsargu paziņojumā.

Izmeklēšanā arī noskaidrots, ka Salivans draudējis jaunajai meitenei un viņas ģimenei, lai viņa noziegumi netiktu atklāti.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu