Pēdējā «Jak-42» pilotu saruna: viņi nesapratās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijas mediju rīcībā nonākuši traģiski avarējušā «Jak-42» pilotu sarunu atšifrējumi.

Sākumā lidmašīna ieskrienas pēc ierastās kārtības, trijās sekundēs par divdesmit kilometriem stundā palielinot ātrumu. Tomēr tālāk redzams, ka par divdesmit kilometriem stundā palielināt ātrumu izdodas vien astoņās sekundēs, raksta medijs «Rossija 24».

No sarunu atšifrējuma var noprast, ka galvenais pilots pārāk vēlu nokomandēja pārslēgšanos uz pacelšanās režīmu, visu laiku virzoties nominālajā režīmā.

Tikmēr piloti mēģina izprast, kas lidmašīnai traucē atrauties no zemes, bet galvenais pilots dod rīkojumu izlaist stabilizatoru.  

Nav skaidrs, kāpēc galvenais pilots nedeva pavēli nekavējoties pārtraukt neveiksmīgo pacelšanos - ieskrienoties jau bija skaidrs, ka kaut kas notiek nepareizi. Arī otrais pilots pašās beigās iekliedzās: «Ko tu dari?».

Tomēr savstarpējā nesaprašanās vai kļūda paceļoties pagaidām ir tikai versijas. Visu izšķirs izmeklētāju sniegtais gala ziņojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu