Krievijas transporta ministrs piemirsis «Jak-42» bojāeju; deputāti sašutuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Krievijas domē otrdien notikusi sēde, kas veltīta transporta drošībai valstī. Īpaši jūtīgs šis jautājums kļuvis pēc pēdējā laikā notikušajām traģiskajām katastrofām, piemēram, «Jak-42» traģiskā bojāeja, kā arī kruīza kuģa «Bulgārija» nogrimšana Volgā. Kā vēsta Krievijas mediji, transporta ministrs Igors Levitins sēdē pat nav pieminējis «Jak-42» katastrofu.

Runu deputātiem teica Krievijas transporta ministrs Igors Levitins. Viņš savu ziņojumu sāka ar informāciju par Krievijas civilās aviācijas transporta stāvokli. Viņš paziņoja, ka vidējais gaisa transporta vecums ir 21 gads. Kopā Krievijas avioparkā ir 1523 lidmašīnas, no kurām 479 ražotas ārvalstīs.

Kopš 1990.gadu sākuma Krievijas avioparks papildināts vien ar 52 jaunām lidmašīnām.

Tāpat Levitins pievērsa uzmanību lidlauku, dzelzceļa un ūdenstransporta jautājumiem.

Levitins, kurš savā uzrunā pievērsās transporta katastrofām, lai cik dīvaini tas arī nebūtu, tomēr ne reizi nepieminēja traģisko «Jak-42» katastrofu.

Sašutušie deputāti Levitinu nobēruši ar jautājumiem, vēsta Krievijas mediji.

Atbildot uz tiem, Levitins norādīja, ka viņa pārraudzībā esošā ministrija ik dienu publiskoja informāciju par katastrofas apstākļiem, tāpat divreiz dienā rīkotas preses konferences un viņš arī pats apmeklējis traģēdijas vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu