Top muzikālā izrāde «Mans draugs Mārtiņš Freimanis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2012. gada 27.janvārī, Mārtiņa Freimaņa aiziešanas gadadienā, viņa talanta cienītāji un fani atkal tiek aicināti pulcēties Arēnā Rīga, lai kopīgi atcerētos lielisko dzejnieku, mūziķi, aktieri un draugu. Šoreiz viņš tiks pieminēts muzikālā uzvedumā Mans draugs Mārtiņš Freimanis, kurā kādreizējie līdzgaitnieki gan nopietni, gan ar smaidu atcerēsies kopā ar Mārtiņu pavadītu dienu, to izdziedot viņa paša vārdos un melodijās.  

Ideja par mūzikla izveidi radusies Mārtiņa Freimaņa fonda valdes loceklei, Mārtiņa pirmā piemiņas koncerta idejas autorei un producentei Elitai Mīlgrāvei: «11.martā notikušais piemiņas koncerts bija krāšņs un emocionāli piesātināts, sajūtas, kas virmoja Arēnā Rīga, bija vārdos neizsakāmas. Kļuva skaidrs - līdzīgam pasākumam jānotiek arī pēc gada. Mārtiņš negribētu, ka viņa aiziešanas dienā mēs skumtu, tā vietā sniegsim faniem sajūtu, kas mūs pavada katru dienu - viņš joprojām savā veidā ir tepat, starp mums. Gads bez Mārtiņa ir bijis daudziem pārdzīvojumiem un atklājumiem bagāts. Mārtiņš mums ir atstājis daudz vielas pārdomām. Par to arī muzikālā izrāde «Mans draugs Mārtiņš Freimanis». 

Libreta izveidi uzņēmies ilggadējs Mārtiņa sadarbības partneris un draugs, dzejnieks Guntars Račs, tādu izrāžu kā Leģenda par Zaļo Jumpravu, Liepājas stāsts un vairāku raidlugu autors. Uzvedumā piedalīsies pazīstami mūziķi, Mārtiņa draugi un kolēģi. Visu kopā saturēs Mārtiņa radītās dziesmas - gan visiem zināmās un līdzi dziedamās, gan arī tādas, kas plašākai sabiedrībai nav tik pazīstamas. Visi ienākumi tiks ziedoti Mārtiņa Freimaņa fonda mērķprogrammu īstenošanai. 

Fonda pārstāve, Mārtiņa tuva draudzene Maija Kalniņa: «Pirms ko jaunu uzsākam, vienmēr pajautājam sev - ko par šo teiktu Mārtiņš. Tā kā Mārtiņam pašam bija nepiepildīts sapnis par par vērienīga mūzikla radīšanu un viņš pat iesāka rakstīt vairākus libretus, tad šo ideju viņš noteikti atbalstōtu. Mārtiņa dzīves laikā esam kopīgi veidojuši arī muzikālas izrādes ar viņa piedalīšanos. « 

  • Biļetes uz mūziklu «Mans draugs Mārtiņš Freimanis» jau pieejamas Biļešu paradīzē.
Vairāk informācijas par Mārtiņa Freimaņa fondu un tā darbību, kā arī gaidāmo mūziklu - "mff.lv".
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu