Laikraksts: Kadafi ģimene pārcelsies uz DĀR

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi ģimenes locekļi tuvākajā laikā pārcelsies dzīvot uz Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), otrdien vēsta Alžīrijas laikraksts «Al Shorouk».

Uz DĀR dosies visi izdzīvojušie Kadafi ģimenes locekļi, ieskaitot līdera atraitni un meitu, dēlus - Hanibālu un Muhammedu, arī patlaban Nigērā mītošo Saadi un Seifu al Islāmu, kurš atrodas Lībijā, vēsta laikraksts.

Sākotnēji tikusi izskatīta iespēja, ka ģimene varētu apmesties kādā no trim valstīm - Sīrijā, kādā Persijas līča valstī vai DĀR. Sīrijas variants atkritis, jo tur situācija saglabājas nestabila, savukārt vārdā neminētā Persijas līča valsts bijusi gatava uzņemt tikai Kadafi atraitni, meitu un mazbērnus, laikrakstam pastāstījis diktatora ģimenei tuvs informācijas avots.

Turklāt visi Kadafi privātie līdzekļi nesen pārskaitīti tieši uz DĀR, un šis apstāklis atvieglos ģimenes uzturēšanos šajā valstī.

Diktatora atraitne Safija, meita Aiša, kā arī dēli Hanibāls un Muhammeds kopš augusta beigām dzīvo Alžīrijā, bet vēl viens dēls - Saads - mīt Nigērā.

Alžīras un Nigēras varasiestādes atsakās izdot Kadafi ģimenes locekļus Lībijā pie varas nākušajiem nemierniekiem, bažījoties par viņu drošību, kā arī apšaubot, vai dzimtenē pret viņiem izturēsies taisnīgi.

Seifs al Islāms līdz pēdējam brīdim bijis līdzās tēvam. Tomēr viņš nav nonācis gūstā, izkļuvis no aplenkuma, uzņēmies pretošanās kustības vadību un solījis atriebt tēva nāvi.

Patlaban Lībijas nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) karavīri pārmeklē Lībijas tuksnesi cerībā atrast Seifu al Islāmu. NPP pieļauj, ka viņam varētu izdoties valsti pamest ar viltotu pasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu