Turcijā 108 stundas pēc zemestrīces no gruvešiem dzīvs izvilkts 12 gadus vecs zēns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Turcijas austrumos 108 stundas pēc spēcīgās zemestrīces dzīvs no gruvešiem izvilkts 12 gadus vecs zēns, piektdien vēsta ziņu aģentūra «Anatolia».

Zēns gruvešos aprakts atradās kopš svētdienas, kad 7,2 magnitūdas stiprā zemestrīce satricināja Turcijas austrumdaļu, nogalinot vairāk nekā 500 cilvēku.

«Anatolia» ziņo, ka zēns izglābts Erdžišas pilsētā, kas zemestrīcē cieta vissmagāk.

Viņš nekavējoties nosūtīts uz lauka hospitāli Erdžišā un tad ar helikopteru nogādāts slimnīcā Vanas pilsētā. Pēc ārstu teiktā, viņa veselības stāvoklis ir labs.

Zēnu no gruvešiem izvilkuši glābēji no Afjonas provinces, kas atrodas 1400 kilometrus uz rietumiem no Vanas provinces.

Saskaņā ar oficiāliem datiem, bojāgājušo skaits zemestrīcē sasniedzis 550.

Glābēju darbu jūtami traucē lietus un sniegs. Sliktie laikapstākļi apgrūtina arī to tūkstošu cilvēku dzīvi, kuri zemestrīces dēļ palikuši bez mājām.

Vanas provincē vien zemestrīcē iznīcinātas 3713 ēkas, bez pajumtes atstājot 5250 ģimenes.

Jau ziņots, ka 7,2 magnitūdas stiprā zemestrīce bija spēcīgākā, kāda pieredzēta Turcijā pēdējo gadu laikā, un tās pazemes grūdieni bija jūtami arī kaimiņos esošajā Irānā.

Ceturtdienas rītā Turcijas dienvidaustrumus netālu no Irākas robežas satricināja 5,4 magnitūdas spēcīgs pēcgrūdiens, taču netiek ziņots, ka tas būtu nodarījis jaunus postījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu