Piektdien sasaukta valdības ārkārtas sēde par budžetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien plkst.14 notiks ārkārtas slēgtā Ministru kabineta sēde, kurā valdība kopā ar sociālajiem partneriem turpinās darbu ar 2012.gada valsts budžeta likumprojektu un saistītajiem jautājumiem, portālu «Apollo» informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Viņa pastāstīja, ka sēdes darba kārtībā iekļauti jautājumi par papildu budžeta līdzekļu pieprasījumiem, priekšlikumiem Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem 2012.gadā, kā arī par valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem 2012.-2014.gadā.

Kā ziņots iepriekš, otrdien notikušajā pirmajā jaunās valdības darba sēdē valdība uzsāka darbu pie 2012.gada valsts budžeta, nosakot nākamgad gaidāmos ekonomikas izaugsmes tempus 2,5% apmērā ko iekšzemes kopprodukta, lai tādējādi papildus nodrošinātos pret iespējamiem ekonomikas satricinājumiem, precizējot inflācijas prognozes 2012.gadam 2,4% apmērā jeb par diviem procentiem mazāk nekā šogad, kā arī nosakot valsts pamatbudžeta bāzes izdevumus 2012.gadam 3,2 miljardu latu apmērā un sociālā budžeta izdevumus 1,4 miljardu latu apmērā.

Uz šī pamata tiks veikta izdevumu konsolidācija, par kuras apjomu valdība turpina sarunas ar starptautisko aizdevēju misiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu