Foto: Scanpix/AP

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns un viņa sieva Anna Sinklēra vērsušies tiesā par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumiem, šādi reaģējot uz ziņām, ko izplatījuši Francijas mediji, otrdien pavēstīja viņu advokāti.

Prasība vērsta gan pret vairākiem medijiem, gan Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī palīgu Anrī Geno.

Bijušā SVF vadītāja vārds ticis saistīts ar izmeklēšanu par nelegālu prostitūcijas tīklu Francijas ziemeļos. Kā liecina plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija, prostitūtas tikušas nogādātas Parīzē un Vašingtonā, lai izklaidētu toreizējo SVF izpilddirektoru orģijās gan restorānos, gan pieczvaigžņu viesnīcās.

Štrauss-Kāns pieprasījis, lai viņu nopratina tiesneši, un aicinājis izmeklēt informācijas noplūšanu. Pagaidām vēl nav zināms, vai viņam šajā lietā tiks izvirzītas apsūdzības.

Štrausa-Kāna un viņa dzīvesbiedres prasība vērsta pret laikrakstu «Le Figaro», kā arī nedēļas izdevumiem «L'Express», «Nouvel Observateur», «Paris Match» un VSD.

Viņi plāno vērsties arī pret Geno par interviju televīzijā, kurā Sarkozī palīgs izteicies, ka Štrausa-Kāna afēra balansē uz robežas ar noziedzību.

Štrauss-Kāns maijā atkāpās no amata SVF pēc aizturēšanas aizdomās par Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumu. Apsūdzības vēlāk gan tika atceltas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp