Štrombergs: nevar apsteigt laiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs arī šīs sezonas beigās psiholoģiski vēl nav bijis pilnībā atguvies no smagās traumas, kuru guva pirms gada, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportists.

Kā ziņots, pagājušā gada pēdējās sacensībās Štrombergs Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) «Race of Champions» sacensībās piedzīvoja vienu no smagākajiem kritieniem karjerā, kas beidzās ar mežģītiem, lauztiem plaukstas kauliņiem un sarežģītu, neatliekamu operāciju vietējā slimnīcā.

Turklāt pēc tam Štromberga atveseļošanās procesā bija problēmas, tāpēc ģipsis viņam tika noņemts tikai maija sākumā, bet pirmās sacensības viņš aizvadīja jūlija sākumā, tā mēneša beigās salīdzinoši negaidīti izcīnot augsto otro vietu pasaules čempionātā. Sezonas izskaņā Štrombergs sportisko formu atguva, startējot sacensībās ASV.

«Noteikti nevaru teikt, ka sezona bija neveiksmīga, tomēr psiholoģiski bija ļoti smagi ielēkt vagonā un atgūt pārliecību, ja esi bijis ārā no aprites piecus mēnešus. Lai tiktu atpakaļ, nepieciešami vismaz tie paši pieci mēneši - tu nevari apsteigt laiku,» sarunā ar aģentūru LETA teica viens no pasaules labākajiem BMX riteņbraucējiem. «Sezonas beigās fiziski nebiju tālu no Mašīnas, kā mani sauc ASV, bet psiholoģiski joprojām nebiju gatavs.»

Štrombergs uzsvēra, ka šī gada galvenais mērķis bija pēc iespējas sekmīgāk sagatavoties nākamā gada Londonas olimpiskajām spēlēm. «Nebija jēgas kaut ko sasteigt.»

Riteņbraucēja treneris Ivo Lakučs iepriekš izteicās, ka šī gada pasaules čempionāta otrajā dienā Štrombergs pamodies kā «cits cilvēks», jo pirms tam nav bijusi pārliecība, ka viņš šajās sacensībās ir spējīgs uz augstu rezultātu. To apstiprināja arī pats BMX braucējs.

«Pasaules čempionātam nebiju īsti gatavs. To zināja arī treneris, kurš vēl nedēļu pirms starta teica, ka negrib, lai es braucu. Tomēr kaut kādā veidā saņēmos - noteikti palīdzēja savu mīļo cilvēku atbalsts un latviešu īkšķu turēšana,» pārliecināts ir Štrombergs.

«Pirmajā sacensību dienā Dānijā nejutos savā ādā - izskatījos pēc Štromberga, bet iekšēji nejutos tā. Arī Ivo uz visu skatījās ar nokārtu galvu. Tomēr es sapratu, ka nav ko čīkstēt un saņēmos - pēc individuālajiem braucieniem aizgāju mājās un noskaņojos, klausoties dziesmu, ko vienmēr lieku pirms nozīmīgām sacensībām,» atcerējās riteņbraucējs. «Visas liekās domas noliku malā, no rīta gāju kā uz darbu un uz pāris stundām izliku no sevis maksimumu. Pēc tam gan biju pilnībā iztukšots, gribējās tikai sakrāmēt somas un pēc iespējas ātrāk braukt prom.»

Štromberga nākamā gada sacensību grafiks būs smags, un jau 6. janvārī viņš atgriezīsies ASV. «Sezonas sākumā braukšu pēc iespējas vairāk mačos, lai pirms olimpiskajām spēlēm varētu paņemt brīvu laiku, bet tāpat saglabātu cerības uz uzvaru ABA čempionāta kopvērtējumā

No nākamā gada pirmoreiz vēsturē ASV paliks tikai viens nacionālais čempionāts, tāpēc prestižs uzvarēt ABA kopvērtējumā ievērojami pieaugs.

Jau janvāra sākumā kopā ar Štrombergu uz ASV dosies arī Lakučs, bet februāra beigās pēc Eiropas čempionāta posmu aizvadīšanas viņam pievienosies arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Toms Mankus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu