«Toyota» par 54% samazina peļņas prognozi šim biznesa gadam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» piektdien par vairāk nekā pusi samazināja šā biznesa gada tīrās peļņas prognozi, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar jenas vērtības pieauguma, martā piedzīvotās zemestrīces un Taizemes postošo plūdu negatīvo ietekmi.

Autoražotājs tagad prognozē, ka šo biznesa gadu noslēgs ar 180 miljardu jenu (1,2 miljardu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 390 miljardiem jenu (2,6 miljardiem latu).

Iepriekšējā biznesa gadā, kas noslēdzās 2011. gada martā, «Toyota» strādāja ar 408,1 miljarda jenu (2,75 miljardu latu) tīro peļņu.

Kompānija samazinājusi arī automašīnu pārdošanas apjoma prognozi šim biznesa gadam līdz 7,32 miljoniem vienību, salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 7,56 miljoniem automobiļu.

Bet autoražotāja apgrozījums biznesa gadā veidos 18,2 triljonus jenu (122,8 miljardus latu), nevis 19 triljonus jenu (128,2 miljardus latu), kā tika prognozēts augustā.

Līdz šim «Toyota» bija atturējusies izteikt prognozes šim biznesa gadam, ņemot vērā postošos plūdus Taizemē, kas likuši tur slēgt rūpnīcas, tādējādi apgrūtinot kompānijas atveseļošanos no martā piedzīvotās katastrofas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu