Pēc vilciena avārijas cilvēki sūdzas par asām smakām un sliktu pašsajūtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Naujenes pagastā, kur svētdien no sliedēm noskrēja 17 kravas vilciena cisternas, tostarp ar ķīmiski bīstamām vielām, iedzīvotāju sūdzas par asām smakām, kuru dēļ rodas slikta pašsajūta, otrdien ziņo Latvijas Radio.

Avārijas dēļ vidē noplūdušas teju 200 tonnas bīstamo vielu, taču pagaidām uz ūdens kvalitāti piesārņojums vēl nav atsaucies.

Kā radio apstiprināja Valsts vides dienesta ģenerāldirektors Vilis Avotiņš, ir saņemtas vairākas sūdzības no iedzīvotājiem par jūtamām asām smakām. Vienu sūdzību par smakām un sliktu pašsajūtu dienests otrdien saņēma no uzpildes stacijas «Virši» darbiniekiem, kuri turklāt, kā izdevās noskaidrot, sagaidīja speciālistus īpašās aizsargmaskās.

Neoficiāli ir ziņas, ka viens cilvēks sliktas pašsajūtas dēļ ievietos slimnīcā, tomēr vides speciālisti to pilnībā nesaista ar gaisa kvalitāti. Iespējams bijuši vēl kādi citi iemesli, alerģija vai kāda slimība.

Tuvākajās dienās dienests sola ņemt gaisa paraugus, lai veiktu analīzes, tikmēr ņemtie ūdens paraugi no iedzīvotāju akām šobrīd nav uzrādījuši nekādu piesārņojumu, tomēr speciālisti turpinās ūdens kvalitātes pārbaudi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu