Teju divus gadus pēc katastrofas atklāj jaunus faktus Kačiņska lidmašīnas avārijas lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Polijas kara prokuratūra gandrīz divus gadus pēc Valsts prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas «Tu-154» avārijas nākusi klajā ar jauniem faktiem, kas būtiski maina līdzšinējās izmeklēšanas secinājumus.

Prokuratūra norāda, ka Polijas Gaisa spēku ģenerāļa Blasika balss tomēr nav dzirdama pilotu kabīnē neilgi pirms lidmašīnas katastrofas. Iepriekš tika uzskatīts, ka Blasiks izdarīja spiedienu uz lidaparāta ekipāžu, kurai bija jāveic nosēšanos ļoti sarežģītos laika apstākļos, vēstī ziņu aģentūra «Ria Novosti».

Prokuratūra gan neprecizē, kā balss dzirdama ierakstā, taču tāpat prokuratūra ne apstiprina, ne noliedz, ka Blasiks vispār avārijas brīdī atradies pilotu kabīnē.

«Diemžēl tagad nevar precīzi pateikt, kas īsti bija katastrofas iemesls,» sacīja prokuratūras pārstāvis.

Polijas «Tu-154» avarēja 2010.gada 10.aprīlī netālu no Smoļenskas lidlauka. Lidmašīnas katastrofā dzīvību zaudēja Polijas prezidents un vēl virkne valsts augstāko amatpersonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu