Latvija pārvēršas par pansionātu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Demogrāfs Ilmārs Mežs aicina īstenot radikālus risinājumus jauno ģimeņu labā, lai Latvija nepārvērstos par pansionātu, kas pašlaik, viņaprāt, jau notiek.

«Jādara vēl kardinālākas izmaiņas, jo pretējā gadījumā Latvija jau pārvēršas par pansionātu, un mums nav nākotnes» sacīja Mežs Labklājības ministrijas (LM) sarīkotajā diskusijā par pensijām un sociālās sistēmas ilgtspējas pasākumiem, kas notiek trešdien.

Viņš aicināja izbrīvēt 100 miljonus latu jaunajām ģimenēm. Demogrāfs arī uzskata, ka diskusiju centrā nav jābūt problēmām par valsts un sociālo budžetu, jo «nav jādiskutē par divām valsts kabatām».

Demogrāfs arī norādīja, ka LM aprēķini, kas balstīti konkrētos skaitļos, ir pārāk optimistiski. Mežs pastāstīja, ka iedzīvotāju skaits, kas parādās tautas skaitīšanā, - 2,068 miljoni -, visticamāk, ir mazāks.

«It kā skaitās, ka divi miljoni ir, bet desmitā daļa pieskaitīti no valsts reģistriem. Ja cilvēki ir atbraukuši no Īrijas salabot zobus Latvijā, viņi jau ir pieskaitīti,» klāstīja Mežs.

Eksperts uzsvēra, ka bērnu skaits Latvijā ir dramatiski krities, bet pensionāru īpatsvars pieaudzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu