Avarējušā kuģa kapteinis atzīstas melos: kļuvu par savu domu upuri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Avarējušā kuģa «Costa Concordia» kapteinis Frančesko Sketino nopratināšanas laikā atzinies, ka melojis, apgalvojot, ka neilgi pēc sadursmes ar rifu nolaidis enkuru.

Itāļu laikraksts «Corriere della Sera» ziņo, ka atteikties no iepriekš teiktā viņu piespiedis 40 minūšu videoieraksts, kuru uzfilmējuši itāļu muitnieki, kas notikuma vietā ieradās 10 minūtes pēc sadursmes. Video redzams, ka Sketino izmetis enkuru tikai pēc kāda laika.

Bez tam, Sketino atzinies, ka pieļāvis kļūdu, pieņemot lēmumu kuģot gar Džiljo salu. «Nezinu, kādēļ tā notika. Kļuvu par savu domu upuri,» kapteini citē «La Repubblica».

Pēc paša Sketino teiktā, viņš pārāk vēlu pieņēmis lēmumu pagriezt kuģa stūri, tāpēc kuģis uzdūrās rifam. Sākotnēji kapteinis paziņoja, ka kuģis sadūries ar klintīm, kas nav atzīmētas kartē, taču 17.janvārī pēc trīs stundu nopratināšanas Sketino atzinās, ka vēlējies pasveicināt savu draugu un kolēģi Mario Terenciju Palombo, ar kuru viņš sarunājās sadursmes laikā.

Kapteinis apgalvo, ka kuģa maršruts kopš paša sākuma bijis izplānots un viņš nav no tā atvirzījies. «Es kuģi vadīju pēc acumēra, jo labi zinu šejienes ūdens dziļumu un jau 3,4 reizes esmu veicis līdzīgus manevrus,» teica Sketino.

Izmeklēšanā tāpat noskaidrojās, ka starp sadursmes brīdi pulksten 21.42 pēc vietējā laika un evakuācijas sākumu pulksten 22.58 Sketino vismaz trīs reizes zvanījis Roberto Ferrarini, kurš kompānijā «Costa Crociere» atbild par jūras kruīziem. Ko tieši kapteinis ar viņu runājis, izmeklētāji cer noskaidrot, nopratinot Ferrarini, jo Sketino nespēja sarunas atstāstīt.

Jau ziņots, ka Sketino turpina noliegt apvainojumus, ka bēdzis no grimstošā kuģa. Pēc kapteiņa teiktā, viņš nejauši iekritis glābšanas laivā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu