Medijs: kuģa avārijas aculiecinieki pārsteigti par krievu tūristu rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Avarējušā kruīzu kuģa «Costa Concordia» avārijas aculiecinieki pastāstījuši, kā krievu tūristi piedāvājuši naudu apmaiņā pret ātrāku iekļūšanu glābšanas laivās.

Prokuratūra Itālijā šobrīd izskata sūdzības, kuras saņemtas no kuģa avārijas aculieciniekiem.

Kā vēsta medijs «Life News», aculiecinieki apgalvo: «Turīgie krievu tūristi vakara tērpos nopirkuši vietu glābšanas laivās, lai ātrāk par citiem varētu izkļūt no avarējušā kuģa.»

Priekšā citiem pasažieriem spraukušies pieauguši vīrieši ar savām dāmām. Trīcošām rokām krievi devuši naudu apkalpes locekļiem, kuri krievus ielaida glābšanās laivās. Tai pašā laikā sievietēm ar bērniem nācies vilkt glābšanas vestes, bet invalīdi vispār tika pamesti, norādījuši traģēdijas aculiecinieki.

52 gadus vecā Franka Aničini, kura dzīvo Džiljo salā, vēl pirms mediķu un glābšanas dienestu ierašanās steigusi palīgā nelaimē nokļuvušajiem ceļotājiem.

«Es skrēju sagaidīt glābšanas laivas, kas virzījās uz krasta pusi, un biju ļoti pārsteigta, kad ievainoto, sieviešu un bērnu vietā laivā ieraudzīju dārgos uzvalkos tērptus vīriešus un vakarkleitās ģērbušās dāmas. Viņi visi runāja krieviski un uzvedās izaicinoši,» stāstīja Džiljo salas iedzīvotāja.

Tāpat aculiecinieki zinājuši stāstīt, ka lielākā daļa krievu bija no pirmās klases kajītēm un uzskatīja, ka var izrīkot apkalpes locekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu