«Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā triumfē Adele

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ikgadējā «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfējusi britu dziedātāja Adele, kura saņēmusi balvas visās sešās nominācijās, tostarp par gada labāko mūzikas albumu un gada labāko ierakstu.

Soulmūzikas dziedātāja bija nominēta balvām sešās kategorijās, tikai nedaudz atpaliekot no amerikāņu repera Kanjes Vesta, kurš bija nominēts septiņās kategorijās, bet saņēma četras balvas. Savukārt amerikāņu rokeri «Foo Fighters» mājās devās ar piecām «Grammy» statujām, tostarp par labāko rokmūzikas dziesmu un albumu.

«Grammy» ceremonija pieredzēja spīdošu mākslinieces atgriešanos uz skatuves, Adelei uzstājoties pirmo reiz kopš pagājušajā gadā izdarītās balssaišu operācijas. 23 gadus vecā dziedātāja zvaigžņu piepildītajā Losandželosas arēnā «Staples Center» izpildīja dziesmu «Rolling In The Deep», par to izpelnoties vētrainais ovācijas.

Par gada labāko mūzikas albumu tika atzīts Adeles «21» un viņas singls «Rolling In The Deep» ieguva gada labākā ieraksta balvu. Britu dziedātāja godināta arī par gada labāko popmūzikas albumu, labāko popmūzikas dziedātāju, labāko dziesmu un labāko videoklipu. «Šis ieraksts ir tapis, iedvesmojoties no kaut kā, kas ir pavisam normāls... vienkārši sliktām attiecībām,» sacīja Adele. «Aizvadītais gads patiešām manu dzīvi ir sagriezis kājām gaisā,» cīnoties ar asarām sacīja britu dziedātāja.

Adele tagad ir pirmais dzīvais mākslinieks kopš «The Beatles» panākumiem 1964.gadā, kam britu singlu un albumu topa pirmajā pieciniekā ir divi hiti vienlaicīgi. Adeles albums «21» pērnā gada beigās ieņēma pirmo vietu Lielbritānijā, ASV «Billboard 200», kā arī virknē citu valstu, tostarp Kanādā, Austrālijā, Francijā, Vācijā un Nīderlandē.

Otrs ļoti gaidīts priekšnesums šovā bija sešdesmito gadu Kalifornijas poproka ikonu «Beach Boys» uzstāšanās, kas kopā uz skatuves uzstājās pirmo reizi vairāk nekā 20 gados. Grupai veltīto uzstāšanos aizsāka «Maroon 5» ar «Surfer Girl», kam sekoja «Foster the People» izpildītais «Wouldn’t It Be Nice» līdz grandiozu ovāciju pavadīti uz skatuves kāpa paši «Beach Boys» dalībnieki, kuriem nu ir pāri 60 gadiem, nodziedot «Good Vibrations».

Priecīgo noskaņojumu šā gada «Grammy» balvu ceremonijā aizēnoja popmūzikas dziedātājas Vitnijas Hjūstones pāragrā nāve dienu iepriekš. Ceremonijā daudzi mākslinieki, kas kāpa uz skatuves, pieminēja Hjūstoni un pauda līdzjūtību viņas ģimenei.

Šovs sākās ar Hjūstonei veltītu aizlūgumu. «Nav iespējams to apiet. Mūsu ģimene ir zaudējusi cilvēku. Vienīgais, kas liekas piemērots šova sākumam, ir aizlūgumus sievietei, ko mēs mīlējām, mūsu kritušajai māsai,» ievadā sacīja šova vadītājs, reperis «LL Cool J». Pēc tam ceremonijā tika demonstrēts videoieraksts, kurā Hjūstone dziedāja savas slavenākas dziesmas, tostarp «I Will Always Love You», pēc kā auditorija godināja Hjūstoni ar ovācijām stāvot kājās. «Vitnija, mēs vienmēr tevi mīlēsim. Šī vakara galvenā tēma ir kaut kas patiesi vispusīgs un dziedinošs, šī vakara galvenā tēma ir mūzika,» piebilda reperis.

Vēlāk šova laikā dziedātāja un aktrise Dženifera Hadsone, kas 2009.gada ceremonijā no Hjūstones rokām saņēma «Grammy» balvu, aizkustināja skatītājus ar dziedātājas slavenākās dziesmas «I Will Always Love You» izpildījumu.

Nomināciju līderis Kanje Vests mājās devās ar četrām balvām par gada labāko repa dziesmu, repa albumu, labāko repa uzstāšanos kopā ar «Jay-Z» un labāko repa sadarbību kopā ar Riannu, «Kid Cudi» un Fērgiju. Līdz ar to Kanje Vests savas karjeras laikā ticis jau pie 18 «Grammy» balvām, tomēr ne viņš, ne reperis «Jay-Z» neieradās uz balvu ceremoniju.

Savukārt rokmūzikas kategorijā slavas laurus plūca «Foo Fighters», tiekot pie piecām balvām, tostarp par labāko rokmūzikas dziesmu, albumu un uzstāšanos.

Par labāko jauno mākslinieku atzīta kanādiešu grupa «Bon Iver», kaut arī viņu pirmais albums iznāca pirms pieciem gadiem. «Bon Iver» arī godināta kā labākā alternatīvā grupa.

«Grammy» balvu laureāti svarīgākajās kategorijās:

  • Gada ieraksts: «Rolling In The Deep» - Adele;
  • Gada albums: «21» - Adele;
  • Gada dziesma: «Rolling In The Deep» - Adele;
  • Labākais jaunais mākslinieks: «Bon Iver»;
  • Labākais popmūzikas solo izpildījums: «Someone Like You» - Adele;
  • Labākais popmūzikas dueta vai grupas izpildījums: «Body And Soul» - Tonijs Benets un Eimija Vainhausa;
  • Labākais popmūzikas vokālais albums: «21» - Adele;
  • Labākā rokmūzikas dziesma: «Walk» - «Foo Fighters»;
  • Labākais rokmūzikas albums: «Wasting Light» - «Foo Fighters».
  • Labākā R&B dziesma: «Fool for You» - Sī Lo Grīns un Melānija Fiona;
  • Labākais R&B albums: «F.A.M.E» - Kriss Brauns;
  • Labākā repa dziesma: «All of the Lights» - Kanje Vests;
  • Labākais repa albums: «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» - Kanje Vests;
  • Labākā kantri dziesma: «Mean» - Teilore Svifta;
  • Labākais kantri albums: «Own the Night» - «Lady Antebellum».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu