Jauns video no kuģa «Costa Concordia» pierāda Sketino gļēvulību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Avarējušā kruīza kuģa «Costa Concordia» kapteinis Frančesko Sketino nezināja, kā rīkoties avārijas brīdī. Neraugoties uz Sketino, viņa moldāvu draudzenes un arī sievas apgalvojumiem, ka kapteinis rīkojies profesionāli un nebija gļēvulis, žurnālistu rīcībā nonākušais video pierāda pretējo.

Itāļu telekanāls TG5 publiskojis kāda apkalpes locekļa nofilmēto video. Video redzams Sketino siluets. Kapteinis runā pa tālruni un tā vietā, lai izsludinātu evakuāciju, konsultējas ar priekšniecību.

Jaunākajā atklātībā nonākušajā video redzams, ka kāds darbinieks kapteinim saka: «Kapteini, pasažieri paši sākuši kāpt glābšanas laivās!» Uz to Sketino atbild: «Nu labi,» pēc kāda brīža piebilstot: «Lai virzās uz krastu!».

Tālāk viņš kādam palīgam, atsaucoties uz telefonsarunu ar priekšniecību, saka, ka pusiegrimušais kuģis bez problēmām var turpināt kustību. Tālāk gan atklājas, ka kuģis ir iegrimis daudz vairāk, nekā Sketino sākumā šķita.

Uz palīga piedāvājumu izsludināt trauksmi Sketino nereaģē. Jānorāda, ka pavēle atstāt kuģi izskanēja tikai plkst.22.32 - stundu pēc tā, kad kuģis uzskrēja uz akmeņainā rifa.

Kurš ir šī skandalozā video autors, pagaidām nav zināms. Nav skaidrs arī tas, kāpēc video «uzpeldējis» tikai tagad. Tomēr šis video ieinteresējis izmeklētājus - ar tā palīdzību viņi mēģinās rekonstruēt tā vakara notikumu gaitu.

Tikmēr Sketino laulātā draudzene Fabiola Ruso jau paguvusi aizstāvēt vīru, apšaubot šī video autentiskumu.

«Filma ir nekvalitatīva. Mēs ar Frančesko pamanījām, ka frāžu secība video ir savādāka, nekā tā bija patiesībā,» skaidrojusi Ruso.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu