Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 18. februārī, plkst.13:00 Kuldīgas novada muzejā tiks atklāta ļoti sievišķīgi skaista izstāde, tajā būs iespēja ielūkoties radio žurnālistes Ilonas Jahimovičas antīko spogulīšu kolekcijā.
 
Muzeja galerija tiks uzburta dāmas buduāra atmosfēra- visa centrā, protams, spogulītis- šķietami vienkārša lietiņa, kas senatnē bija neatņemama dāmas buduāra sastāvdaļa- neapšaubāmi sevī glabā daudzu priecīgu un skumju acu atspulgus. Šie spogulīši ir piedzīvojuši gan romantiskus mirkļus, pucējoties pirms tikšanās ar mīļoto, gan vērojuši daudzu skaistuļu likteņus. Spogulis vienmēr bija un paliek dāmu labākais draugs! Senatnē smalko dāmu rociņās greznojās patiesi izcili mākslinieku radīti dizaina darbi, kuri iepriecinātu ne vienu vien mūsdienu sievieti. Izstādē apskatāmi vairāk nekā simts spogulīši- rotāti ar emalju, smalkiem zīmējumiem, herbārijiem un pat īstiem tauriņiem. Kolekciju papildina arī porcelāna figūriņas, senas atklātnītes un litogrāfijas.
 
Izstāde tapusi sadarbībā ar  Leļļu mākslas muzeju, kurā izstāde bija skatāma pagājušā gada janvārī, tā izraisīja lielu apmeklētāju interesi un tāpēc vēl jo vairāk priecājamies, ka mums ir izdevies šo izstādi atvest uz Kuldīgu, lai arī kuldīdznieces varētu apskatīt kolekciju un ļauties mazliet sievišķīgam sapņojumam.
 
Izstādes atklāšanā būs iespēja tikties ar kolekcijas veidotāju Ilonu Jahimoviču, kā arī piedalīties radošajā darbnīcā un izgatavot sev jaunu spogulīti, kas zina, varbūt tas būs jaunas kolekcijas sākums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp