Jaunsleinis: nekad pašvaldības nav atteikušas palīdzību valodas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Nekad nav saņēmta informācija, ka kādam būtu atteikta palīdzība, tāpēc ka viņš nemāk latviešu valodu, otrdienas rītā Latvijas radio sacīja Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis.

«20 gadu laikā neesmu saņēmis nevienu ziņu, ka pašvaldībās būtu atteikta palīdzība, jo iesniedzējs nezina latviešu valodu,» apliecināja Jaunsleinis.

Komentējot dažu pašvaldību vadītāju sacīto, ka krievu valodai būtu jāpiešķiet kāds īpašs statuss atsevišķos valsts novados, Jaunsleinis sacīja, ka «jātiek skaidrībā ar lojalitāti šai valstij, un tad var attiecīgi par citām lietām runāt».

Kā ziņots, Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (SC) paudis uzskatu, ka pašvaldībās ar augstu krievu valodā runājošo koncentrāciju jāļauj runāt krieviski.

Kā Bartaševičs stāstīja aģentūrai LETA, pat pēc valodas referenduma ir daudz problēmu, ko nepieciešams risināt. ««Saskaņas Centrs» iniciatīvu gaidīs no Saeimas un valdības, jo vairākkārt esam piedāvājuši sākt dialogu, par ko tagad plaši runā valdošā koalīcija,» sacīja mērs un pauda pārliecību, ka pašvaldībās, kurās ir daudz krievu valodā runājošo cilvēku, ir nepieciešams, ka krievu valodai ir oficiāls statuss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu