Trīs pilsētās būs skatāmas Dailes teātra viesizrādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats.

Martā Dailes teātris ar izrādi «Gūsteknis pilī» viesosies Jelgavā, Lilitas Ozoliņas monoizrādi «Regīna» būs iespējams noskatīties Ikšķilē, bet romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne» – Cēsīs.

3. martā plkst. 14.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā aktieri Juris Kalniņš, Gints Grāvelis, Juris Bartkevičs, Pēteris Liepiņš, Lauris Dzelzītis un Pēteris Šogolovs jelgavniekiem piedāvās Raimonda Staprāna dokumentāldrāmu «Gūsteknis pilī», ko iestudējis Kārlis Auškāps. «Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās,» – cilvēks, kurš teicis šos katram latvietim zināmos vārdus, izolēts no ārējās pasaules un pilnīgi ignorēts, mīt Rīgas pilī. Viss ir jau iepriekš nolemts – kā izrāde, kā traģikomisks leļļu teātris... Pagātni nevar atgriezt, bet var mēģināt izprast – to darīt tiek aicināti arī jelgavnieki. Biļetes var iegādāties Jelgavas pilsētas kultūras namā, «Biļešu Paradīzes» kasēs un «bilesuparadize.lv».

30. martā plkst. 19.00 Ikšķiles tautas namā viesosies aktrise Lilita Ozoliņa ar monoizrādi «Regīna», kuras pamatā ir ikšķilietes Noras Ikstenas darbs «Esamība ar Regīnu». Sievietes un mākslinieces esamība vienmēr ir mīkla. Šī ir iespēja atklāt pavisam citu Regīnu Ezeru, nekā pazīstam no viņas prozas vai latviešu literatūras stundām. Un šī ir arī trīs spēcīgu personību un paaudžu tikšanās. Konfrontējot rakstnieces dzīvi un daiļradi, izrāde sapludina realitāti un spēli, velkot paralēles – rakstniece savu dzīves materiālu pārrada prozā līdzīgi, kā to dara aktrise uz skatuves. Mākslā viņa var atļauties būt labāka, sliktāka, cēlāka, nežēlīgāka, skaistāka, neglītāka nekā dzīvē. Viņa var būt visāda... Pēc izrādes skatītāji aicināti uz tikšanos ar aktrisi Lilitu Ozoliņu, rakstnieci Noru Ikstenu un režisori Lauru Grozu. Biļetes uz viesizrādi var iegādāties Ikšķiles tautas nama kasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu