Pēc apšaudes Francija pastiprina drošības pasākumus pie visām reliģiskajām ēkām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Reaģējot uz apšaudi, kurā pie ebreju skolas pirmdien Tulūzā tika nogalināti trīs bērni un viens pieaugušais, Francijas Iekšlietu ministrija izdevusi rīkojumi pastiprināt drošības pasākumus pie visām reliģiskajām ēkām valstī.

«Dots rīkojums policijas priekšniekiem (..) pastiprināt novērošanu ap visām reliģiskajām ēkām Francijā, īpaši ap ebreju skolām,» ziņu aģentūrai AFP paskaidroja ministrijas pārstāvis Pjērs Anrī Brandē.

LETA jau ziņoja, ka apšaudē pie ebreju skolas pirmdien Tulūzā, Francijas dienvidrietumos, nogalināti četri cilvēki, trīs no viņiem - bērni.

Incidentā nogalināts 30 gadus vecs vīrietis, divi viņa dēli - trīs un sešus gadus veci -, kā arī vēl kāds desmit gadus vecs bērns, apliecināja prokurors Mišels Valē, piebilstot, ka nopietnus savainojumus guvis vēl kāds 17 gadus vecs cilvēks.

Uzbrucējs «šāva uz visiem, ko vien viņš redzēja - bērniem un pieaugušajiem», sacīja prokurors, norādot, ka uzbrucējs no nozieguma vietas aizbraucis ar melnu motorolleru.

Šāvējs uzbrukumā izmantojis divus ieročus, turklāt vienam no tiem bijis tāds pats kalibrs kā pagājušajā nedēļā uzbrukumos trim franču karavīriem, apliecināja informācijas avots policijā.

Uzbrucējs sākotnēji izmantojis deviņu milimetru ieroci, tomēr ar to radušās tehniskas problēmas, un viņš ķēries pie 45.kalibra ieroča, apliecināja policija.

Šajā pat reģionā pagājušajā nedēļā tika nošauti trīs karavīri, un arī toreiz uzbrucējs izmantoja 45.kalibra ieroci.

Uzbrucējs no notikuma vietas aizbēdzis ar motorolleri.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā šajā pašā Francijas reģionā notika uzbrukumi karavīriem, un arī šos uzbrukumus veica cilvēks, kas pārvietojās ar motorolleri. Uzbrukumos Tulūzā un Montobānā dzīvību zaudēja trīs militārpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu