Daudzviet līst un snieg; Ventspilī jau stipra vētra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Svētdienas rītā vairāk nokrišņu ir Latgalē un Vidzemē, kur vietām, piemēram, Rēzeknē, spēcīgi snieg slapjš sniegs, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nedaudz līst arī vietām valsts centrālajā daļā. Debesis ir pārsvarā apmākušās. Pūš mērens rietumu vējš, kas no ziemeļrietumiem pāriet spēcīgā ziemeļu, ziemeļrietumu vējā. Baltijas jūrā reģistrētas vēja brāzmas līdz 29 metriem sekundē, tās sasniedz Kurzemes krastu.

Sinoptiķi brīdina, ka svētdien no rīta un priekšpusdienā teritorijas lielākajā daļā un Rīgā ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 m/s, bet piekrastē vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s

Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās līdz plkst.7 nepārsniedza 7-12 metru sekundē. Gaisa temperatūra ir no 0..+2 grādiem valsts austrumos līdz +6 grādiem vietām Kurzemē.

Svētdienas rītā pēc plkst.8 Ventspils ostā ziemeļu vēja ātrums sasniedza 25 metrus sekundē (m/s), brāzmās - 33 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Atbilstoši Boforta skalai šāds vēja ātrums atbilst stiprai vētrai. Par stipru vētru sauc vēju, kura vidējais ātrums desmit minūšu laika posmā sasniedz 25 m/s.

Iepriekšējo reizi 30 m/s stipras vēja brāzmas Ventspils ostā tika reģistrētas tieši pirms divās nedēļām - 11.marta rītā.

Vējš strauji pastiprinās arī citviet Kurzemē, kā arī valsts centrālajā daļā, brāzmās daudzviet sasniedzot 20 m/s, tostarp brāzmas līdz 21 m/s reģistrētas Talsos. Valsts austrumos vējš ir krietni mierīgāks, taču tur līst un snieg.Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3 grādiem Ainažos līdz +9,4 grādiem Dobelē.

Aptuveni 20 valstīs Eiropas dienvidu, centrālajā un rietumu daļā gaisa temperatūra sestdien pārsniedza +20 grādu atzīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu