Žurnālists detalizēti atceras notikušo: viņi mani sita un tad sāka griezt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Portāla «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons, kurš pēc ceturtdienas uzbrukuma šobrīd turpina ārstēšanos Stomatoloģijas institūtā, ar šausmām atceras notikušo.

Intervijā portālam «imhoclub.lv» viņš pastāstījis, ka ir pārliecināts – uzbrucēji nav bijuši nejauši narkomāni, bet profesionāļi. Savukārt ārstiem joprojām nav skaidrs, ar ko viņa vaigā izgriezta astoņus centimetrus garā brūce.

Jākobsons portālam pastāstījis, ka viņš ar sievu un astoņgadīgo bērnu atgriezies no «Lido». Sieva pa ceļam iegājusi veikalā, bet viņš ar bērnu iegājis kāpņu telpā. Starp pirmo un otro stāvu Jākobsons pamanījis, ka pa kāpnēm lejā kāpj cilvēki ar kapucēm galvās un melnās brillēs.

«Pēc viņu izskata sapratu, ka viņi atnākuši pēc manis, un es bērnam kliedzu «bēdz!». Viņi mani nogāza un es vairs neredzēju, kas notika ar bērnu,» stāsta Jākobsons.

Jākobsons norādījis, ka abi vīrieši bijuši spēcīgas miesas būves, tāpēc viegli viņu nogāzuši no kājām..

«Man šobrīd ir ļoti stipri sasista galva, bet smadzeņu satricinājuma it kā nav. Pēc tam viņi mani sāka griezt. Ar ko viņi to darīja, es nezinu. Ārste, kas man lika šuves, teica, ka pati nesaprotot, ar ko iespējams izgriezt vaigā tādu taisnstūri. Pēc naža tas neizskatoties. Vaigs bija caurdurts, tur roku varēja iebāzt...» šausminošos notikumus atceras Jākobsons.

«Tālāko atceros ar grūtībām, bet vienā brīdī es piecēlos, aizsedzu vaigu ar plaukstu - no vaiga karājās izgriezts gaļas gabals, no kura tecēja asinis un metos uz ielas meklēt bērnu. Domāju, ka viņu nolaupījuši, tas bija pirmais, kas man iešāvās prātā. Bērnu atradu uz ceļa. Biju šoka stāvoklī,» atceras Jākobsons.

Jākobsons tāpat pastāstījis, ka šāvienu nav dzirdējis, par šaušanu policijai ziņojuši kaimiņi, kas, iespējams, tā padomājuši rētas dēļ uz vaiga un tāpēc, ka žurnālista galva bija asinīs.

«Kad viņi mani sita, viņi neko neteica, vai arī es to nedzirdēju, jo biju šoka stāvoklī. Pirms tam dzirdēju, ka viņi sarunājas krievu valodā,» stāsta Jākobsons.

Ārī uzbrucēju sejas nav izdevies saskatīt, jo viss noticis ļoti ātri, turklāt Jākobsonam sejā iepūsta gāze.

Jākobsoins ir pārliecināts, ka tie nebija kaut kādi narkomāni, bet spēcīgi cilvēki, kas darbojušies profesionāli. Viņiem neesot bijusi vajadzīga nauda, žurnālistam kabatā bijis dārgs mobilais telefons, bet neko no tā viņi nav paņēmuši un arī kabatās neko nemeklēja.

Jau ziņots, ka ceturtdien ap plkst.17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā, tika sašauts interneta portāla «kompromat.lv» žurnālists Jākobsons. Pēc uzbrukuma viņš tika nogādāts Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Jau neilgi pēc notikušā policija apliecināja, ka cietušā dzīvībai briesmas nedraud.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc KL 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Policija pieļauj, ka nozieguma veikts, izmantojot traumatisko, gāzes vai cita veida ieroci. Uzbrucēji esot bijuši divi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu