Aviokatastrofa Krievijā: lidmašīnas «ATR-72» avārijā 31 bojāgājušais

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijā pirmdienas rītā (plkst.4.40 pēc Latvijas laika) nogāzusies lidmašīna «ATR-72», kas bija ceļā no Tjumeņas uz Surgutu, ziņo kaimiņvalsts mediji.

Pašreizējā informācija liecina, ka lidmašīnā atradās 43 cilvēki, no kuriem 31 nelaimē zaudējis dzīvību. Katastrofas vietā glābēji sākotnēji atraduši 13 dzīvus cilvēkus, taču viens ceļā uz slimnīcu miris.

Par 12 cilvēku dzīvībām cīnās ārsti. Izdzīvojušie guvuši ļoti smagus ievainojumus.

Avārija notikusi aptuveni 32 kilometrus no Rošino lidostas, desmit minūtes pēc pacelšanās.

Neoficiāla informācija liecina, ka lidmašīnas ekipāža neilgi pēc pacelšanās mēģinājusi atgriezties lidostā, lai veiktu ārkārtas nosēšanos.

Patlaban negadījuma izmeklētāji izvirzījuši divas negadījuma versijas: lidmašīna avarējusi pilotu pieļauto kļūdu dēļ vai arī lidmašīnai bijušas tehniskas problēmas, ziņo «Ria Novosti».

Tikmēr ziņu aģentūrai «Ria Novosti» avārijas aculiecinieki stāstījuši, ka neilgi pirms nogāšanās no lidmašīnas dzinējiem nākuši melni dūmi.

Negadījuma brīdī Tjumeņā bijuši labi laika apstākļi – pūtis mērens vējš, gaisa temperatūra bijusi -0,6 grādi, bet redzamība bijusi vairāk nekā 10 kilometri.

Portāls «Aviation Safety Network» ziņo, ka līdz šī gada 2.aprīlim «ATR-72» tipa lidmašīnas kopumā iesaistītas 14 negadījumos.

Traģiskākais negadījums notika 2005.gadā Palermo tuvumā, kur «ATR-72» avārijā dzīvību zaudēja 16 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu