«Lielā Kristapa» filmu programma būs skatāma vairāk nekā 20 pilsētās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad «Lielā Kristapa» programma būs skatāma ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, kur festivāla filmas tiks demonstrētas līdz pat maijam.  

«Lielais Kristaps» sāksies 10.aprīlī, un tā laikā Latvijā tiks izrādītas vairāk nekā 80 festivālam pieteiktās filmas. Rīgā par festivāla mājvietu kļūs kinoteātris «Splendid Palace», Rīgas Kino muzejs, kur filmas varēs skatīties visu dienu, kā arī Latvijas Okupācijas muzejs, Latvijas Dabas muzejs un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs. 

Savukārt aprīlī un maijā «Lielais Kristaps» dosies arī uz vairāk nekā 20 Latvijas pilsētām, kur īpaši plaši tiks izrādīta animācijas filmu programma, vairākās pilsētās demonstrēs arī «Lielā Kristapa» īsfilmu programmu, dokumentālās un spēlfilmas. 

Bērnu programmā iekļautas tādas filmiņas kā «Zīļuks», «Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu», «Es gribu redzēt rūķīšus», «Tīģeris», «Kā Lupatiņi mazgājās», «Burvīga diena», «Korida» un «Joka pēc alfabēts». Ar šīm un citām brīnišķīgām animācijas filmām «Lielais Kristaps» aprīlī dosies uz Ikšķili, Ventspili un Jēkabpili, Aloju, Pļavmuižu un Olaini, Suntažiem, Tīnūžiem, Daugavpili, Siguldu, Tukumu, Saulkrastiem, Malienu, Viesīti un Inčukalnu, savukārt maijā filmu programma būs skatāma Jelgavā, Cēsīs, Jumpravā un Irlavā. 

Īsfilmu programmā būs iekļautas tādas filmas kā «Logs», «Gūtenmorgens un trešā acs», «Gaismas zīmes», kā arī būs skatāmas tādas filmas kā «Aiz žoga», «Aptumsums», «Pielaikot» un animācijas filmiņas «Ursus» un «Norīt krupi». Īsfilmas «Lielais Kristaps» vedīs uz Siguldu, Daugavpili, Jēkabpili, Tukumu, Saulkrastiem, Bausku, Tīnūžiem, Cēsīm un Jumpravu. 

Latvijas reģionos tiks izrādītas arī vairākas spēlfilmas un dokumentālās filmas. Atkārtoti varēs skatīt filmu «Kolka Cool», «Amaya», «Seržanta Lapiņa atgriešanās», kā arī «Monsieur Tauriņš», savukārt dokumentālo filmu programmā izrādīs filmu «Vai viegli... pēc 20 gadiem», «Vecmāmiņu koris», «Nākotne ir pagātnes tagadne», «Jaguāra kakts», «Pasaules skaņas» un «Versija Vera». Šīs latviešu filmas aprīlī un maijā festivāls piedāvās noskatīties Jēkabpilī, Umugrā, Viesītē, Cēsīs, Saulkrastos, Jelgavā, Olainē, Inčukalnā, Jumpravā, Siguldā un Daugavpilī. 

«Lielo Kristapu» šogad pasniegs jau 25.reizi, un piecās festivāla dienās ikviens interesents varēs noskatīties pēdējo divarpus gadu laikā veidotās un pabeigtās Latvijas filmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu