Līdaka: Cilvēki, kas šāva uz Madi, zināja, ka viņiem to nepiedos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dabas draugs, ilggadējais Zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka (ZZS) uzskata, ka fakts, ka Mades nošaušana izraisīja tādu rezonansi sabiedrībā, ir pašsaprotams.

Intervijā radio «Baltkom 93,9» Līdaka skaidroja: «Loģiski, [ka Mades nošaušana izraisīja sabiedrības sašutumu], jo lācis atbilst visiem mīļa zvēra parametriem. Tas nav čūska, nav tarakāns, tas ir mīksts un pūkains. Arī pasakās attēlots kā mīļš dzīvnieks. Turklāt zvērkope Velga Vītola audzināja lāčus, un tam sekoja visa sabiedrība, lācis kļuva par simbolu cilvēka mīlestībai pret zvēru,» sacīja Līdaka.

Līdaka norādīja, ka cilvēki, kas uz Madi šāva, «zināja, kas ar viņiem notiks tālāk». «Viņi zināja, ka sabiedrība viņiem to nepiedos,» sacīja Līdaka.

Atbildot uz jautājumu, vai bija iespējams parūpēties, lai lācim varētu sekot ar raidītāja palīdzību, Līdaka norādīja, ka nebija iespējams lācim aplikt siksnu ar raidītāju.

«Runa ir par raidītāju, kas tiek ierīkots siksnā, ar tā palīdzību var sekot lācim. Bet nav iespējams atrast tādu siksnu, ko lācis nenorautu, jo lācis nav tīģeris, viņam ķepās ir milzīgs spēks, ar kuru viņš šo raidītāju viens divi norautu,» skaidroja Līdaka.

izbēgušo lāci ASV

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu