Muzeju naktī interesenti pirms rekonstrukcijas varēs aplūkot Rīgas pils telpas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

19.maijā Muzeju nakts pasākumu laikā no plkst.19 līdz pat rītam ikvienam interesentam būs iespēja pēdējo reizi pirms Rīgas pils rekonstrukcijas aplūkot Valsts prezidenta darba telpas.

Interesenti varēs aplūkot Valsts prezidenta darba telpas, kas ved uz Valsts prezidenta kabinetu, - Zaļo salonu, Sarkano salonu, Zilo salonu, ceturto telpu, tai skaitā Erkera istabu, kā arī ielūkoties Valsts prezidenta kabinetā.

Tālāk apmeklētāju ceļš vedīs uz Zelta zāli, Ģerboņu zāli un Zilo foajē. Būs iespēja ielūkoties arī Baltajā zālē, kas jau vairākus gadus slēgta sliktā tehniskā stāvokļa dēļ, kā arī iepazīties ar Latvijas valsts apbalvojumiem, izstaigāt naksnīgo pils dārzu, uzklausīt Rīgas pils darbinieku stāstus par Rīgas pili un uzdot sev interesējošus jautājumus. Zilajā foajē būs skatāms video stāsts par visām Rīgas pils zālēm, kas jau vairākus gadus kritiskā stāvokļa dēļ netiek izmantotas Valsts prezidenta darbības nodrošināšanai.

Vakara gaitā Rīgas pils zālēs uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas audzēkņi, kamerkoris «Tonika» un koklētāju ansamblis «Austriņa». Akordeonu spēlēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students Antons Gračkovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu