Dienesta pārbaude: Policisti nebija pametuši pret žurnālistu Jākobsonu vērstā nozieguma vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Policisti, kuri 29.martā bija ieradušies vietā, kur tika uzbrukts portāla «komoromat.lv» žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, nozieguma vietu nav pametuši, tas secināts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Iekšējās izmeklēšanas birojā veiktajā dienesta pārbaudē.

Pārbaudē netika gūts apstiprinājums, ka notikuma vietā policisti būtu izdarījuši kādu pārkāpumu dienesta pienākumu pildīšanas laikā, aģentūrai LETA sacīja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

LETA jau ziņoja, ka dienesta pārbaude tika sākta par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka tūlīt pēc nozieguma izdarīšanas uz kādu laiku nozieguma vieta bija brīvi pieejama ikvienam. Tāpēc pārbaudē skaidroja, vai tā ir patiesība, ka uz brīdi nozieguma vietā neatradās neviens policists. Šo informāciju policijai nodeva aģentūra LETA, kuras žurnālists un fotoreportieris atradās nozieguma vietā īsi pēc notikušā un novēroja, ka kādu brīdi ikviens varēja brīvi piekļūt un izpostīt visus pierādījumus.

Jau ziņots, ka Jākobsons tika savainots 29.martā ap plkst.17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā. Sākotnēji izskanēja versija, ka viņš ir sašauts, taču vēlāk izrādījās, ka viņš ievainots ar kādu priekšmetu, kas nav šaujamierocis. Uzbrucēji esot bijuši divi.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Policija izmeklē divas notikušā versijas - pirmā ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet otrā - ar žurnālista personīgo dzīvi, bet aizturēto lietā pagaidām nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu