Ierosināts fotoradaru uzstādītāju «Vitronic» tiesiskās aizsardzības process

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

27.jūlijā tiesā ir ierosināta «Vitronic Baltica un Partneri» tiesiskās aizsardzības procesa lieta un, saskaņā ar tiesas lēmumu, «Vitronic Baltica un Partneri» divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns, liecina uzņēmuma valdes locekļa Sergeja Borisova paziņojums plašsaziņas līdzekļiem.

[Papildināta visa ziņa!]

«Komandītsabiedrība «Vitronic Baltica un partneri» norāda, ka ir izpildītājs valsts institūciju deleģētām funkcijām, uzņemoties arī papildu apgrūtinājumus, kas iepriekš nav apzināti kā riski un kuros nav jūtams valsts institūciju un mediju atbalsts un izpratne. Pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušie izteikumi nav vērsti uz patiesu iedziļināšanos lietas apstākļos un problēmrisinājuma meklējumiem, tāpēc «Vitronic Baltica un Partneri» aicina visas iesaistītās puses kopīgi meklēt risinājumu un apliecina savu ieinteresētību pabeigt sabiedrībai nozīmīgo projektu.» paziņojumā vēsta Borisovs.

Viņš uzsver, ka līguma daļā konstatējamai neizpildei, ka visi radari vēl nav uzstādīti – tomēr ir objektīvs pamatojums, un tā nav «Vitronic Baltica un Partneri» apzināta rīcība.

«Pārējās līguma daļās saistības ir izpildītas, tāpēc līgumā paredzētajā kārtībā un termiņā ar atbilstošiem pierādījumiem un juridisko pamatojumu «Vitronic Baltica un Partneri» sniegs nepieciešamos skaidrojumus, kā arī, izvērtējot iespējamās sekas, pamatotus priekšlikumus situācijas tālākam risinājumam,» informē uzņēmuma valdes loceklis.

Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse portālu «Apollo» informēja, ka VP saņēmusi informāciju par uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu, taču šis fakts neaptur VP īstenoto līguma laušanas procedūru, saskaņā ar ko policija līdz 22.augustam gaida no «Vitronic» pamatojumu par līgumā paredzēto saistību neizpildi.

Par turpmākajiem soļiem Valsts policija informēs tad, kad tiks saņemts un izvērtēts pamatojums no KS «Vitronic Baltica un Partneri», norāda Virse.


Viņš uzskata, ka sabiedrībai ir maldīgs priekšstats par uzņēmuma finansiālajiem ieguldījumiem un ieguvumiem.

«Kopš projekta īstenošanas sākuma, «Vitronic Baltica un Partneri» ir ieguldījusi vairāk nekā trīs miljonus latu, taču atpakaļ saņēmusi 220 tūkstošus latu, kas ir tikai 7,3 % no ieguldītās summas,» informē Borisovs.

Viņš norāda, ka šo apstākļu dēļ uzņēmuma ir virkne neizpildītu saistību pret kreditoriem kuri, «pamatojoties uz publiskajā telpā izskanējušo nepatieso informāciju, izdara spiedienu, atsaka preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, kā rezultātā vēl vairāk tiek apgrūtināta projekta īstenošana.»

Borisovs norāda: «Ņemot vērā radušos situāciju ar kreditoriem un «Vitronic Baltica un Partneri» finansiālās grūtības, 2012.gada 26.jūlijā tiesā ir iesniegts pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu. Atbilstoši Maksātnespējas likuma 3.panta pirmajai daļai «tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks», tāpēc «Vitronic Baltica un Partneri» izmantoja likumā noteiktās tiesības savu un kreditoru interešu aizsardzībai.»

Uzņēmuma valdes loceklis informē, ka 27.jūlijā tiesā ierosināta uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lieta un, saskaņā ar tiesas lēmumu, uzņēmumam divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

««Vitronic Baltica un Partneri» sākotnēji plāno izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tostarp Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā. Par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna apstiprināšanu lems tiesa,» uzsver Borisovs.

Viņš norāda: »«Vitronic Baltica un Partneri» ir pārliecināta, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu, kas kalpos par vērtīgu piemēru turpmākajiem sociāli nozīmīgiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu