Aicina sargāt dzīvniekus no sala

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai gan aukstums nedaudz mazinājies, sals vēl nedomā atkāpties. Par tādu laiku mēdz teikt, ka saimnieks savu suni nedzen laukā. Tomēr redakcijā nereti vēršas cilvēki, kurus satrauc attieksme pret mājdzīvniekiem, kā arī klaiņojošu suņu un kaķu liktenis.

Alūksnē vairs nav suņu un kaķu izolatora, jo pašvaldībai nav izdevies atrast finansiāli pieņemamu risinājumu tā uzturēšanai. Tāpēc pamestie mājdzīvnieki var cerēt vienīgi uz cilvēku atsaucību. Laukos pieklīdušam sunim parasti atrod kādu siltu vietu un ēdienu, bet arī pilsētā to nevajadzētu padzīt no daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas. Turklāt nosalis suns nekad nav agresīvs.

Vajadzētu atcerēties, ka arī uzticamajam sētas sargam savā būdā ir auksti. Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumvidzemes pārvaldes vadītājas vietniece Indra Tomiņa norāda, ka salā nevajadzētu suni atstāt ārā pie ķēdes. Būtu vēlams, lai suņa būda ir siltināta vai vismaz bez spraugām. Būtiski, lai dzīvnieks negulētu uz vecām lupatām. Guļvietas pamatā ieteicams ieklāt salmus vai sienu, kam virsū var uzklāt vilnas segu. Būdas ieejai jāpieliek bieza auduma aizkars, kas aizturēs vēja brāzmas. Kad gaisa temperatūra noslīd zemāk par mīnus 20 grādiem, vismaz naktī suņiem būtu jāļauj nakšņot telpās.

Aukstā laikā ārā dzīvojošs suns ir kārtīgi jābaro, neaizmirstot arī par dzeramo ūdeni. Tas ātri sasalst, tāpēc divas reizes dienā jādod padzerties silts ūdens. Ja ir bažas par dzīvnieku nosalšanu, vajadzētu zvanīt Pārtikas un veterinārajam dienestam pa tālruni 64471105.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu