Atrasts muzejā. Kuldīgas atklājumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veicot Kuldīgas novada muzeja restaurācijas darbus - demontējot krāsnis, atsedzot grīdas un rekonstruējot bēniņus, ēkā atrasta virkne interesantu vēstures liecību.  

Pirmā stāva, grīdas līmenī, atrastas trauku lauskas, saplēstas pudeles un krāsns podiņu fragmenti. Otrajā stāvā, vietā, kur reiz atradusies vannas istaba atsedzot grīdas segumu un izpētot to tuvāk, atklājās, ka flīžu vietā grīda izklāta ar balti glazētiem krāsns podiņiem.

Īpaši interesantas ir bēniņos atrastās dažādās piezīmju lapiņas un burtnīcu lapas no laika perioda, kad ēkā otrā pasaules kara laikā atradās skola. Labi salasāms ir 1944. gadā rakstīt paziņojums par neierašanos darbā slimības dēļ. Stipri bojāta, bet ļoti interesanta ir 1923.g. 24. jūlijā, Asaros rakstīta vēstule, kura beidzās ar parakstu- «ar buču Irma».

Jau iepriekš ziņots, ka šovasar uzsākta «Kuldīgas novada muzeja»restaurācijas, kuras laikā tiks sakārtotas muzeja iekštelpas, restaurētas krāsnis un atjaunoti sienu gleznojumi, vēsturiskie grīdu krāsojumi un citas detaļas. Pēc restaurācijas muzeja trešajā stāvā plānots iekārtot pilsētas vēsturei veltītu ekspozīciju, otrajā stāvā tiks iekārtota ekspozīcija «Turīga pilsoņa dzīvoklis Kuldīgā 20. gs. sākumā»,savukārt pirmajā stāvā tiks izveidots apmeklētājiem ērts informācijas un klientu apkalpošanas centrs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu