Par svara pieaugšanu pēc badošanās (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/fboyd/

Jautājums:

Labdien! Vēlējos noskaidrot, ja cilvēks badojas, tad tiešām viņam pēc tam viss ar pārtiku uzņemtais aiziet taukos? Piemēram, ja es pus dienu sēžu uz ūdens dietas un pēc tam apēdu 2 maizītes vai kartupeļus ar salātiem, tad tas vis iet tikai sliktuma un aiziet taukos? Ceru, ka atbildēsiet!

Atbild: Ksenija Andrijanova, uztura speciāliste

Labdien! Evolūcija ir ieprogrammējusi organismu tā, ka, tiklīdz mēs jūtam «bada laiku» tuvošanos, sāk darboties uzkrāšanas režīms. Mūsu senčiem pirmsākumos tas bija ļoti būtiski, jo vienu dienu viņi varēja dabūt medījumu un paēst, savukārt citā dienā, īpaši, ja tā ir ziemā, varēja palikt arī bez ēdiena. Tagad ēdiens ir pieejams visu laiku, bet organisms dzīvo pēc vecās shēmas. Nevajag mocīt sevi ar badošanos – no sākums svars ies nost, bet pēc tam atgriezīsies ar uzviju. Jāēd veselīgi uz Jums individuāli noteiktu kaloriju daudzumu un jāsporto.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu