«Costa Concordia» traģēdija: ko kaptienis teica pasažieriem pēc sadursmes (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 Pie Džiljo krastiem Itālijā avarējušā kruīza kuģa kuģa «Costa Concordia» «melno kastu» atšifrējumi liecina, ka bēdīgi slavenais kapteinis Frančesko Sketino apzināti maldinājis pasažierus par notiekošo, ziņo «Daily Mail».

Ieraksti liecina - pēc tam, kad kuģis bija ietriecies rifā un sāka grimt, kapteinis paziņoja pasažieriem, ka radušies «īslaicīgi elektrības padeves traucējumi». Kapteinis maldināja gan pasažierus, gan krasta apsardzi.

Tikai dažas sekundes pēc sadursmes Sketino dzirdams sakām: «Ak, dievs, ko es esmu izdarījis!» Pēc tam viņš zvanījis mašīnistiem, lai noskaidrotu, vai kuģis tiešām grimst. Trīs minūtes vēlāk kapteinis licis informēt pasažierus, ka radušies elektrības padeves traucējumi.

Pulksten 10.02 kapteinis zvanījis krasta apsardzei un ziņojis: «Mums ir elektrības padeves traucējumi, mēs izvērtējam situāciju, sliktākajā gadījumā mums būs vajadzīgs velkonis.»

Sketino atstāja kuģi pirms pasažieri tika evakuēti un vēlāk paziņoja, ka «iekritis» glābšanas laivā.

Tai pašā laikā Sketino, pret kuru izvirzītas vairākas apsūdzības, neatzīst savu vainu notikušajā. Kapteinis uzskata, ka vaina jāuzņemas arī citiem apkalpes locekļiem, jo brīdī, kad kuģis uzskrēja uz sēkļa, kuģa vadību bija pārņēmis cits apkalpes loceklis.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu