Policijai neizprotams kolektīvais iesniegums par fotoradariem (197)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts policijai nav saprotams un tā neredz pamatojumu, kāpēc ar fotoradariem būtu jāfiksē maksimālā ātruma pārsniegšana tieši par 15 kilometriem stundā, aģentūrai BNS atzina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Tādējādi pieaug atbildīgo amatpersonu kritika šai idejai, jo iepriekš kritiski par to izteicies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

Pilsoniskās iniciatīvas platformā «Manabalss.lv» ir savākti desmit tūkstoši parakstu kolektīvajam iesniegumam ar fotoradariem fiksēt tikai ātrumu, kas par 15 kilometriem stundā pārsniedz maksimāli atļauto. Iniciatīva tuvākajā laikā varētu nonākt Saeimā, kur tā būs jāizskata noteiktā kārtībā, kas beigsies ar balsojumu Saeimā. Šo priekšlikumu ievietojuši raidījuma «Zebra» žurnālisti.

«Vispirms būtu jāuzdod pretjautājums ‒ kāpēc konkrētajā ierosinājumā figurē tieši +15km/h? Kāpēc ne +10 km/h vai +20km/h? Patlaban konkrētajam ciparam nav nekāda pamatojuma, nekādas analīzes un izvērtējuma,» kritizēja Mistre.

Viņa to pašlaik redz kā «vienkārši izvēlētu skaitli, kas balstās konkrētas sabiedrības daļas personīgajās interesēs».

«Policija novērtē iedzīvotāju aktivitāti, atbalsta aptauju veikšanu un viedokļu noskaidrošanu. Tas ir būtiski, taču tas ir jādara, neaicinot pārkāpt noteikumus,» uzsvēra biroja priekšniece.

Viņa, līdzīgi kā iekšlietu ministrs, norādīja, ka šī iniciatīva drīzāk ir vērtējama kā vispārējs protests pret fotoradaru ieviešanas projektu kopumā, nevis kā pārdomāta un nozīmīga iecere.

Raidījuma «Zebra» autožurnālists Pauls Timrots aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka +15 tāpēc, ka daudzās Eiropas valstīs ir pieņēmums un pētījumi, ka tas ir normālais satiksmes plūsmas ātrums. «Tad nevienu īpaši nebaksta, negrūsta,» paskaidroja Timrots.

Viņš uzsvēra, ka ir dažādi instrumenti ceļu satiksmes regulēšanai un fotoradari ir tikai viens no tiem. Ir ceļu policisti, kampaņas, attiecības starp vadītājiem, nevarot visu «uzkrāmēt vienam instrumentam – fotoradaram».

Komentāri (197)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu