Atklāj sarunu portālu pašnāvību novēršanai (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/amymessere/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Šodien notiks oficiāla krīzes centra «Skalbes» foruma «www.stastiundzivo.lv» atklāšana, kura mērķis ir veicināt pašnāvību novēršanu Latvijā.

Kā informēja ASV vēstniecības Rīgā pārstāvji, tāpat Rīgā no šodienas līdz piektdienai, 26.oktobrim, viesosies Neitans Stodžhils, kurš ASV dibinājis līdzīgu forumu. Stodžhils savas vizītes laikā piedalīsies pasākumu ciklā «Stāsti un dzīvo!», lai pastiprināti pievērstu uzmanību pašnāvību tēmai.

Neitans Stodžhils ir absolvējis Misūri Zinātņu un Tehnoloģiju universitāti, kur ieguva bakalaura grādu kodoltehnoloģijās. Tomēr Stodžhils izlēma izveidot forumu, kurā cilvēki var dalīties ar savām problēmām, iegūt informāciju par pašnāvībām un uzzināt, kā var palīdzēt cilvēkiem, kuri nonākuši krīzes situācijā.

Forums «www.stastiundzivo.lv» būs analogs Neitana Stodžhila izveidotajam forumam ASV. Tā mērķis ir veicināt pašnāvību novēršanu Latvijā, pievērst lielāku uzmanību iepriekš minētajiem krīžu cēloņiem, turklāt tas būs papildu resurss cilvēkiem, kuri cīnās ar domām par pašnāvību un depresiju.

Šogad krīzes centrs «Skalbes» ir saņēmis tūkstošiem zvanu no cilvēkiem, kuri nonākuši sarežģītās situācijās. Attiecību problēmas ar radiniekiem, bērniem un citiem cilvēkiem, dažāda veida atkarības, ilgstoša vardarbība, vientulība un finansiālas problēmas ir lietas, ko cilvēki visbiežāk minēja kā savas krīzes cēloņus.

Kā norāda krīzes centrs, simtiem cilvēku zvana brīdī bija domājuši par vai jau bija izlēmuši veikt pašnāvību.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu