Viņķele izsaka nožēlu, ka viņas paustais aizvainojis pensionārus (185)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Atbildot uz Latvijas Pensionāru federācijas demisijas pieprasījumu, labklājības ministre Ilze Viņķele (V) izsaka nožēlu, ka žurnāla «Playboy» intervijā paustais viedoklis par pensiju palielināšanas iespējām ir aizvainojis daļu vecākās paaudzes pārstāvju.

Kā norāda Viņķele: «Nekad neesmu apšaubījusi vecākās paaudzes ieguldījumu Latvijas valsts tautsaimniecības attīstībā. Neapšaubāmi vissmagākie pagājušā gadsimta notikumi (Pasaules karš, izsūtīšanas, industrializācija, kolektivizācija u.c.) ir gūlušies uz mūsu vecāku un vecvecāku pleciem un atjaunotās Latvijas pienākums ir nodrošināt šiem cilvēkiem pienācīgas vecumdienas.»

Ministre skaidro: «Vienlaikus jāatzīmē, ka Latvijas neatkarības laikā būvētā jaunā pensiju sistēma tika veidota pēc citiem principiem kā tas bija Padomju Savienībā. Šodienas vecākā gada gājuma cilvēku labklājība ir tieši atkarīga no tā, cik godprātīgi nodokļus maksā šā brīža Latvijas darbspējīgie iedzīvotāji.»

Viņa uzsver, ka nodokļu ieņēmumu palielinājums budžetā ir vienīgā iespēja palielināt tagadnes pensionāru labklājību.

«Latvijas valsts ir uzņēmusies atbildību gan pret šī brīža pensijas vecuma cilvēkiem, gan tiem, kuri tās saņems nākotnē. Tādēļ arī turpmāk es iestāšos par pasākumiem, kas stabilizē pensiju sistēmu un vairo nodokļu maksātāju uzticību tai,» - tā labklājības ministre.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pensionāru federācija pieprasījusi Viņķeles demisiju.

Pensionāri ministrei pārmet, ka viņa kārtējo reizi «nekaunīgi ņirgājas par Latvijas pensionāriem, cilvēkiem, kas izcīnījuši šīs valsts neatkarību, bet šodien – 21 gadu pēc neatkarības atjaunošanas, dzīvo cilvēkam nepieņemamos apstākļos.»

Komentāri (185)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu