Latvijā restaurēts 170 000 eiro vērts retro «Mercedes 280SE» (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Riga Photo Show 2012» izstādē būs iespēja apskatīt un nofotografēties ar 1969. gadā ražotu «Mercedes 280SE», ko restaurējuši «Riga Master Workshop» meistari. Pasaulē saražoti tikai 1039 šādi automobiļi un konkrētā «Mercedes 280SE» atjaunošanā ieguldīts vairāk nekā gads rūpīga darba.

«Rīga Photo Show 2012» ir Baltijas valstīs vēl nebijis izstāžu projekts, kas jau no 9. līdz 11.novembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

«Fotogrāfija ir kļuvusi tik aktuāla kā vēl nekad, jo mūsdienās fotografē visi - gan liels, gan mazs. Agrāk attēlus drukāja uz papīra, bet tagad fotogrāfiju izmanto visur - internetā, multimediju vidē, kinofilmās. Foto ir kļuvis par lielu mūsu kopīgās dzīves daļu,» norāda «Riga Photo Show» projekta iniciators Gatis Rozenfelds.

Labas fotogrāfijas pamatā svarīga ir prasme sajust īsto brīdi, apbruņoties ar labu fototehniku un zināt vismaz gaismas un kompozīcijas pamatlikumus. «Rīga Photo Show 2012» izstādes organizatori sagādājuši brīnišķīgu iespēju apskatīt un izmēģināt inovatīvāko fototehniku, kā arī nofotografēties pie unikāla Latvijā restaurēta, 1969.gadā ražota «Mercedes 280SE».

«Mēs uzskatām, ka pasaule pirms konveijeru rašanās bija daudz skaistāka, jo katra lieta bija īpaša, unikāla. Klasisko automašīnu atjaunošana nav tikai mehānisks darbs, tā prasa meistara rūpīgu un pārdomātu attieksmi pret vissīkākajām automašīnas detaļām. Tas ir pamatīgums un secīgums darbībās, profesionalitāte un pedantisms. Inovācija un retro vienuviet, tas ir lieliski,» uzsver Māris Bebris, «Riga Master Workshop’’ īpašnieks.

«Mercedes 280SE» pasaules autobūves vēsturē plašu atpazīstamību ieguvis pateicoties pakaļējo spārnu aizmugures daļas mazliet paaugstinātajām «spurām». Tāpat kā viens no pirmajiem uzsācis sērijveida modeļos izmantot projektētas deformācijas zonas, kas uzlabo pasažieru drošību sadursmes gadījumā. Gaitas īpašību un respektablā izskata dēļ šos modeļus ir iecienījuši tie auto kolekcionāri, kas gan mīl retro auto, gan vēlas ar tiem braukt.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu