«Toyota» pasaulē atsauc 2,77 miljonus automašīnu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauks 2,77 miljonus automašīnu saistībā ar ūdens sūkņu vai stūrēšanas problēmām.

Uzņēmums norādīja, ka Japānā tas saņēmis aptuveni 400 sūdzības par ūdens sūkņiem un vēl vairākas sūdzības par stūrēšanas problēmām.

Šis atsaukums aptver vairākus automašīnu modeļus, kas ražoti laika periodā no 2000.gada augusta līdz 2011.gada decembrim, tostarp hibrīdautomašīnu «Prius», kurā konstatēti viens vai abi no šiem defektiem.

Sliktākajā gadījumā stūrēšanas problēmu dēļ autovadītājs var zaudēt kontroli pār transportlīdzekli, bet ūdens sūkņa problēma var padarīt automašīnu nelietojamu, vēsta «Toyota».

Aptuveni 1,5 miljoni šo automobiļu pārdoti Japānā, bet pārējie visā pasaulē, tostarp ASV un Eiropā.

Kā ziņots, «Toyota» jau šā gada oktobrī pasaulē atsauca 7,43 miljonus automašīnu saistībā ar aizdegšanās riskiem, ko rada defekts elektrisko logu sistēmā.

Kompānija pēdējo gadu laikā jau skāruši vairāku automašīnu atsaukumi, un kopumā autoražotājs bijis spiests pasaulē atsaukt vairāk nekā 12 miljonus automobiļu.

Kopš tā laika «Toyota» centusies atjaunot savu reputāciju, vienlaikus ciešot no negatīvās ietekmes, ko rada ekonomikas krīze, Japānas jenas vērtības pieaugums un 2011.gadā piedzīvotā zemestrīce un tai sekojošais cunami.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu