Brāļu kapi nav vieta politiskai aģitācijai (53)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

18.novembris ir Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena. Kā jau katru gadu, arī šogad notika studentu un studenšu korporāciju gājiens no Latvijas Universitātes uz Brāļu kapiem, lai godinātu savu Dzimteni tās dzimšanas dienā, pieminētu kritušos varoņus un apliecinātu savu patriotismu. Studentu korporācijas ir politiski neatkarīgas akadēmiskas mūžorganizācijas, tāpēc gājienā piedalījās ļoti dažādi cilvēki ar dažādiem politiskajiem uzskatiem, kurus vieno mīlestība par savu tēvzemi.

Ar nožēlu jāsaka, ka arī šis pasākums neizpalika bez mēģinājuma to pārvērst par politisku šovu. Ar uzrunu Brāļu kapos uzstājās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektors Juris Skujāns.

Motivējošas, patriotiskas uzrunas vietā LLU rektors paziņoja par, viņaprāt, pastāvošu draudu Latvijas izglītības sistēmai. Tiekot nomelnota Latvijas izglītības sistēma un studentu nākotne esot apdraudēta.

Juris Skujāns izmantoja šo apolitisko pulcēšanos un ikgadējo korporantu gājienu kā savu politisko tribīni, lai paustu savu subjektīvo viedokli par IZM ministra Roberta Ķīļa uzsāktajām nozares reformām.

Lieki teikt, ka studenti šo uzrunu uzņēma ar negatīvām emocijām, jo Brāļu kapi nav vieta politiskai aģitācijai, tādēļ šāda rīcība ir vērtējama kā klaji necienīga.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu