«Renault» rada pirmo demontējamo «Laguna» ugunsdzēsēju brigādei (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Franču autoražotājs ugunsdzēsēju brigādei pasniedza unikālas automašīnas, kas tikko iznākusi no prototipu centra, atslēgas. Īpašo «Renault Laguna» modeli ir iespējams pilnībā demontēt un lietot atkārtoti. Šis unikālais auto ir radīts, lai apmācītu ugunsdzēsējus, kuri varēs praktizēt manevrus ārkārtas glābšanas situācijās, ieskaitot piekļūšanu upuriem.

«Manevri, kas jāveic, lai atbrīvotu upurus, parasti sevī ietver automašīnu sagriešanu. Tas, protams, ir neatgriezeniski. Tāpēc mums radās ideja par apmācību automašīnas izgatavošanu, kuru būtu iespējams pilnībā demontēt un pēc tam atkal salikt kopā,» skaidro Klēra Petita Bulanžēra (Claire Petit Boulanger), Korporatīvās sociālās atbildības nodaļas terciārā drošības speciāliste.

«Renault» tehniskais un finansiālais atbalsts šim projektam ir saskaņā ar Grupas kopējo Korporatīvās sociālās atbildības stratēģiju. Projektā līdzdarbojās eksperti no Automašīnu prototipu inženierijas, Elektronikas, Virsbūves, Krāsošanas, Modelēšanas un attīstības nodaļām, lai izstrādātu automašīnu, kas atbilst ugunsdzēsēju brigādes prasībām. Mērķis bija vienkāršs: radīt automašīnu, ko būtu iespējams ātri demontēt un atkal salikt kopā bez instrumentiem. Papildus vēlmes: automašīna, ko viegli pārvietot un kurai būtu pārvietojamas sēdvietas ar iespēju izņemt aizmugurējos sēdekļus.

Komandas pieņēma izaicinājumu. Pēc septiņām darba nedēļām tika piegādāta pirmā «Laguna». Papildus detaļas, piemēram, dzinējs, degvielas tvertne un drošības daļas, piemēram, drošības spilveni, tika izņemti. Stūre un ātrumpārslēgs darbojas, ļaujot ar automašīnu viegli manevrēt.

Saskaņā ar specifikācijām šo «Laguna» modeli iespējams pilnībā demontēt mazāk nekā piecās minūtēs. Tas ir iespējams, pateicoties horizontālajām un vertikālajām eņģēm automašīnas iekšpusē, ļaujot izņemt durvis un bagāžnieka vāku. «Renault» arī salodēja nesošās konstrukcijas automašīnas apakšā, lai padarītu auto stabilāku visās situācijās. Ievietots arī dūmu stimulators, lai apmācītu ugunsdzēsējus, kas darāms vispirms, ja automašīna aizdegusies.

Unikālā «Laguna» tika radīta «Renault» un Francijas Ugunsdzēsēju brigādes nacionālās federācijas sadarbības, kas noslēgta 2012.gada 21.jūnijā, ietvaros. Grupa ir apņēmusies piedalīties vairākos projektos, lai veicinātu ugunsdzēsēju ātrāku reakciju ceļu satiksmes negadījumos un automašīnu degšanas situācijās. «Renault» atbalsts sevī ietver tādas aktivitātes kā automašīnu ziedošana, apmācības materiālu izstrāde (video, aplikācijas iekšējiem kompjūteriem u.c.) un elektromobīļu apmācības.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu