LLU SP vadītāja: Augstākajā izglītībā ir nepieciešamas reformas (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu pašpārvaldes (SP) vadītāja Signija Dziļuma skaidro, ka reformas augstākajā izglītībā ir nepieciešamas un neizbēgamas - tās sekmēs izglītības kvalitāti visās valsts augstākās izglītības iestādēs, portālu «Apollo» informēja Aigars Ieviņš, «LLU.LV» ziņu redaktors.

LLU SP vadītāja uzsver, ka valstī ir nepieciešama kvalitatīva augstākā izglītība, un pašiem studējošajiem nereti ir jābūt prasīgākiem pret pakalpojumu, kuru viņi saņem.

«Ikvienā valsts finansētajā koledžā, augstskolā vai universitātē, tostarp LLU, starp izcilām studiju programmām ir arī mazāk kvalitatīvi piedāvājumi, par kuriem gan regulārajās akreditācijās, gan starptautisko ekspertu vērtējumā saņemti uzlabošanas ieteikumi,» norāda S.Dziļuma.

Pēc pirmajiem ekspertu aizrādījumiem 2012.gada pavasarī pieņemts lēmums vairs neuzņemt studējošos visās 3.grupā iekļautajās studiju programmās - 1.līmeņa studiju programmā «Zemes ierīcība», pamatstudiju programmā «Sabiedrības pārvalde» un maģistrantūras programmā «Finanšu vadība».

«Ir skaidrs, ka par nodokļu maksātāju līdzekļiem finansēt nekvalitatīvu speciālistu sagatavošanu ir neprāts, tādēļ šobrīd LLU SP veic aptaujas, uzklausot sliktāk novērtēto studiju programmu studentu iebildumus un ierosinājumus,» studentu līdzdalības formu skaidro S.Dziļuma. Šos komentārus tuvākā mēneša laikā LLU SP iesniegs universitātes vadībai, rosinot uzlabojumus.

Tāpat LLU SP plāno apkopot arī pēdējos gados šīs studiju programmas absolvējušo jauniešu viedokļus par viņu iekļaušanās iespējām darba tirgū, tomēr šis process ir darbietilpīgs.

Jau šobrīd LLU tiek veiktas reformas, kurās ar ieteikumiem piedalās arī studējošo pārstāvji - studentu skaita samazināšanās dēļ tiek izvērtēta Sociālo zinātņu fakultātes darbība un iespējas jau no 2013.gada rudens semestra to pievienot Ekonomikas fakultātei. «LLU rēķinās ar demogrāfiskajiem procesiem - jauniešu skaita kritumu valstī un viņu migrēšanu uz ārzemēm, kas rada nepieciešamību pēc nemitīgas attīstības un optimizācijas Latvijas augstākās izglītības iestādēs,» uzsver S.Dziļuma.

Piebilstams, ka LLU studenti 26.novembrī protesta akcijas laikā ministru prezidentam Valdim Dombrovskim iesniedza vairāk nekā 2000 studējošo parakstus, rosinot izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa demisiju. Šādi LLU SP iesaistījusies, lai aizstāvēto to teju 500 studējošo nākotni, kuru studijas par valsts finansējumu šobrīd ir apdraudētas.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu