«Audi» A3 saņem četras «Euro NCAP progresa» balvas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Euro NCAP» konsorcijs ir piešķīris automobilim «Audi» A3 četras «Euro NCAP» progresa balvas. Tās tiek pasniegtas par novatoriskām avāriju novēršanas sistēmām, kas pārsniedz oficiālo pasīvās drošības standartu prasības.

Jaunais «Audi» A3 ir pirmais automobilis kompaktajā klasē, kas piedāvā četras «EuroNCAP» konsorcija balvas saņēmušas drošības sistēmas.

«Pre sense basic» uztver bīstamas braukšanas situācijas un veic attiecīgas darbības, lai labāk aizsargātu pasažierus potenciālas sadursmes gadījumā. Šajās darbībās ietilpst drošības jostu nospriegošana un automobiļa logu un jumta lūkas aizvēršana.

«Audi pre sense front» informē autovadītāju, ja distance līdz priekšā braucošajam automobilim samazinās zem drošā attāluma. Turklāt sistēma arī brīdina par bīstamām situācijām un nepieciešamības gadījumā spēj automātiski aktivizēt avārijas bremzēšanu. Tas sadursmes brīdī samazina automobiļa ātrumu un labākajā gadījumā var pat novērst sadursmi pavisam.

Ja no sadursmes vairs nav iespējams izvairīties, autovadītājam palīdz sekundārā avārijas bremzēšanas palīgsistēma, sadursmes laikā veicot specifiskus bremzēšanas manevrus. Tas spēj novērst nekontrolētu automobiļa slīdēšanu, palīdzot izvairīties no turpmākām sadursmēm.

«Audi» aktīvā joslas saglabāšanas palīgsistēma, kas darbojas uz kameras bāzes, spēj atpazīt joslu apzīmējumus uz ceļa. Ja automobilis sāk novirzīties no izvēlētās braukšanas joslas, sistēma reaģē, stūrē radot koriģējošas kustības. Sistēma darbojas uz automaģistrālēm un lielceļiem pie ātruma virs 65 km/h.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu